• Poďakovanie - farebný týždeň

          • Farebný týždeň je za nami a tak by sme sa vám chceli z celého srdca poďakovať, že sme ho spoločne s našimi škôlkármi mohli zažiť vo farebných dňoch. Deti nabehli každé ráno do tiedy s úsmevom a nadšením, že úlohu splnili. Popri tejto aktivite sme mohli sledovať nielen to, ako u detí funguje pamäť, ale hlavne rôznorodosť farebných odtieňov.

            Ešte raz ďakujeme vašim šikovným deťom a aj vám, vaše pani učiteľky :-)   

          • ŠARKANIÁDA

          •  

             

            Vážení rodičia,

            Tento týždeň sme mali naplánované s deťmi púšťanie šarkanov. Kvôli pretrvávajúcim opatreniam COVID-19 vás prosíme, aby ste túto milú aktivitu absolvovali v rámci možností s vašimi deťmi vy - milí rodičia. Zároveň vás prosíme aj o zaslanie fotiek či už šarkanov alebo ako si ich púšťate triednym učiteľkám svojich tried. V závere mesiaca si spoločne spravíme vyhodnotenie a deti odmeníme. Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu.

            Vaše pani učiteľky :)

             


          • Pokyny od 1.10.2020 - aktualizácia 12.10.2020

          •  

            1. Prevádzka materskej školy bude  od..6:30....do...15:30....
            2. Jednotlivé triedy budú mať určený časový harmonogram. Skupina detí sa nebude premiešavať. Zberné triedy (ráno, poobede) sa do odvolania rušia.
            3. Dieťa do MŠ sprevádza iba jeden zákonný zástupca alebo zodpovedná osoba, ktorá má na dieťa splnomocnenie a odovzdá ho výhradne učiteľke materskej školy. Zdržiavanie sa v priestoroch MŠ sprevádzajúca osoba obmedzí na nevyhnutné minimum. Žiadame, dodržiavať 2m rozostupy a nezhromažďovať sa pri vstupe.
            4. Organizovanie ostatných hromadných podujatí (napr. besiedky, výlety,) je zakázané.                                    Materská škola nemôže organizovať školy v prírode, školské výlety, výlety, exkurzie, saunovanie, jazykové kurzy, kurzy pohybových aktivít v prírode, ktoré sa organizujú napríklad vo forme: lyžiarske kurzy/výcviky, snoubordingové kurzy/výcviky, plavecké kurzy/výcviky, turistické kurzy/výcviky, ako aj športové kurzy/výcviky v prírode.
            5. Každý kto vstúpi do budovy zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore MŠ a pri odvádzaní dieťaťa z MŠ. To je: R-O-R nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/ Pri príchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy.
            6. Deti majú odporúčané nosiť rúška, ostatní povinne nosia rúško.
            7. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti majú odporúčané nosiť rúška. (rúško majú zabalené v skrinke). Pri pobyte von mimo areálu MŠ budú deti nosiť rúška (okrem detí do 3rokov).
            8. Zákonný zástupca bude po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladať písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.                                                          V prípade neprítomnosti dieťaťa/žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:                                             podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom)                                                                                                                                     ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predložiť pri návrate dieťaťa/žiaka do školského zariadenia "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je dieťa/žiak v starostlivosti) a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.
            9. Bude sa vykonávať každodenný ranný filter. (bude sa taktiež vykonávať meranie telesnej teploty deťom pri príchode do triedy). V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je dieťa umiestnené  do samostatnej miestnosti a učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho.
            10. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj nahlásenia, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            11. V prípade, že dieťa do MŠ nenastúpi,  vždy túto skutočnosť ohlási vopred, alebo ráno od 7:00-8:00
            12. V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi bude organizovať v areáli MŠ. Zvýšená pozornosť bude venovaná rozvíjaniu a upevňovaniu hygienických návykov. 
            13. Nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ je zakázané.
            14. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobou sa rozumie akákoľvek iná osoba (lektori) okrem zamestnanca školy a dieťaťa, osôb definovaných v dokumente nižšie.
            15. Krúžková činnosť do odvolania nebude realizovaná. Taktiež logopedická starostlivosť do odvolania nebude realizovaná.

             

             

             

          • Oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Habovke oznamuje rodičom a žiakom, že z dôvodu výskytu ochorenia Covid 19 u jedného zamestnanca a po konzultácii s RÚVZ v Dolnom Kubíne prerušuje prevádzku Školskej jedálne pri ZŠ s MŠ v Habovke a Materskej školy v Habovke v dňoch od 29.09.2020 - 01.10.2020 (utorok - štvrtok). Prevádzka oboch zariadení bude opäť otvorená dňa 02.10.2020 (piatok).

          • Dôležitý oznam

          • !!! Zákonný zástupca predkladá: 

            Po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladá písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.  vyhlasenie_o_bezinfekcnosti(3).docx

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

             

             

            Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy sa dieťa preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

             

            Pokyny:

            Informácie pre rodičov

            1. Prevádzka materskej školy bude  od..6:30....do...15:30....
            2. Jednotlivé triedy budú mať určený časový harmonogram. Skupina detí sa nebude premiešavať. Zberné triedy (ráno, poobede) sa do konca septembra rušia.
            3. Dieťa do MŠ sprevádza iba jeden zákonný zástupca alebo zodpovedná osoba, ktorá má na dieťa splnomocnenie a odovzdá ho výhradne učiteľke materskej školy. Zdržiavanie sa v priestoroch MŠ sprevádzajúca osoba obmedzí na nevyhnutné minimum.
            4. Organizovanie ostatných hromadných podujatí (napr. besiedky) sa neodporúča.
            5. Každý kto vstúpi do budovy zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore MŠ a pri odvádzaní dieťaťa z MŠ. To je: R-O-R nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/ Pri príchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy.
            6. Deti majú odporúčané nosiť rúško, ostatní povinne nosia rúško.
            7. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška. (rúško majú zabalené pri náhradných veciach).
            8. Zákonný zástupca bude po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladať písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.
            9. Bude sa vykonávať každodenný ranný filter. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je dieťa umiestnené  do samostatnej miestnosti a učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho.
            10. V prípade, že dieťa do MŠ nenastúpi,  vždy túto skutočnosť ohlási vopred, alebo ráno od 7:00-8:00
            11. V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi bude organizovať v areáli MŠ. Zvýšená pozornosť bude venovaná rozvíjaniu a upevňovaniu hygienických návykov. 
            12. Nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ je zakázané.
            13. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobou sa rozumie akákoľvek iná osoba (lektori) okrem zamestnanca školy a dieťaťa, osôb definovaných v dokumente nižšie

            aktualizovane_pokyyny_16.9.2020.pdf​​​​​​​


          • Rekonštrukcia steny v triede Slniečok

          • Počas letných prázdnin sa v našej MŠ vykonávala rekonštrukcia steny v triede Slniečok. Za jej realizáciu ďakujeme zriaďovateľovi a obecnému zastupiteľstvu. 

            Pred rekonštrukciou

            Po rekonštrukcii

          • Poďakovanie

          • Aj touto cestou sa chceme srdečne poďakovať sponzorovi Stavebniny Garbiar Habovka za poskytnutie farieb na vymaľovanie časti priestorov MŠ a p. Jurinovi za pomoc, vďaka ktorým sa obnovili a skrášlili niektoré opotrebované steny v priestoroch MŠ, do ktorej sa s úsmevom onedlho vrátia deti v novom školskom roku.

            Predtým 

            Potom

          • Koniec školského roka 2019/2020

          • Milé deti, rodičia, 

            skončil sa ďalší školský rok a pred nami sú dva mesiace prázdnin. Tento školský rok bol pre nás všetkých náročný, plný neočakávaých udalostí, ktoré sme sa spoločne snažili zvládnuť. Preto nám dovoľte poďakovať sa v mene celého kolektívu MŠ Habovka za spoluprácu, dôveru a ústretovosť počas celého školského roka.

            Prajeme Vám a našim deťúrencom, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu. Získajte nové zážitky, skúsenosti, priateľstvá, ktoré Vás obohatia a naplnia. Nech sú prázdniny plné slnečných dní, po skončení ktorých si poviete: „stálo to za to“. . 

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu po prázdninách v novom školskom roku. 

            kolektív MŠ Habovka
               

            Deti z triedy Šikovníčkovia, Zvedavkovia, Slniečka pozdravujú všetky deti, ktoré sú doma a želajú im krásne slnečné prázdniny. 

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok tomu nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. Od septembra do školských lavíc zasadne 15 šikovných a veselých detí, ktoré túžia naučiť sa veľa nového a nepoznaného.

                  V piatok 26.6.2020 nastal aj v našej škôlke čas lúčenia. Deti si okrem krásnych spomienok na čas strávený v materskej škole odniesli na pamiatku aj malé darčeky a knižky, ktoré im budú pripomínať chvíle, ktoré prežili so svojimi kamarátmi a pani učiteľkami.

                  Prajeme im, aby si v škole osvojili veľa poznatkov a zručností, ktoré budú v živote potrebovať, našli si nových kamarátov a aby robili všetkým okolo seba len radosť.

          • Vážení rodičia,

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu  v súlade s opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR,   

            sa obnovuje prevádzka Materskej školy pri ZŠ Habovka

            od 1.6.2020  v čase od 7:00-15:00 hod. 

             

            Bližšie pokyny Vám budú poslané emailom. 

          • Výchovný koncert ZUŠ (Základná umelecká škola V. Habovštiaka v Nižnej elok. pracovisko Habovka)

          • Milé deti,

            Máte radi hudobné nástroje? Vaši starší kamaráti Andrej Jagelka, Sofia Hrubošová a Patrik Litvák chodia do základnej umeleckej školy v Habovke, kde sa učia hrať na hudobných nástrojoch. Preto si pre vás pripravili hudobný koncert, aby vám zahrali na týchto hudobných nástrojoch a taktiež aby vás rozveselili. Určite niektoré z nich spoznáte. A možno si aj zaspievate. Andrej vám bude hrať na husliach, Sofia na gitare a Patrik na harmonike.

            Predškoláci,

            Ak by sa vám nejaký nástroj zapáčil a chceli by ste sa na ňom naučiť hrať, môžte poprosiť svojich rodičov, aby vás do takej školy zapísali. Prajeme vám príjemný kultúrny zážitok.

            S láskou vaše pani učiteľky :)

            Andrej Jagelka - hra na husliach

            Sofia Hrubošová - hra na gitare

            Patrik Litvák - hra na harmonike

          • Exotické zvieratá

          • Milé naše deťúrence, v tomto týždni sa presunieme od domácich zvieratiek k exotickým zvieratám, ktoré určite objavíte v niektorej z vaších knižiek a taktiež sa tieto zvieratká objavia aj v niektorej z vaších políc v detskej izbe. V sekcii Hravá škôlka sme si opäť pre vás niečo pripravili. Tak neváhajte, klikajte, kukajte, tvorte sa a zabávajte. Tešíme sa na vaše fotky, ktoré môžno vzniknú pri hre s vašimi exotickými zvieratkami, ktoré máte doma alebo pri hľadaní zvierat vo vašich knižkách a encyklopédiách a dokonca aj pri tvorení niektorého zo zvieratiek.

            Prajeme vám krásny tvorivý týždeň, vaše pani učiteľky :-)  

          • Dôležitý oznam - Pokyny k plánovanému otváraniu MŠ od 1.6.2020

          • Vzhľadom na  otváranie MŠ pri ZŠ Habovka v zmysle Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR o obnovení školského vyučovani Rozhodnutie_ministra.pdf, Opatrení Úradu verejného zdravotníctva zmena_opatrenia_prevadzky_zariadenia_pre_deti_a_mladez.pdf, pokynov MŠVVaŠ SR "Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania materských škôl do konca školského roku 2019/2020" Organizacia_a_podmienky_prevadzky_materskych_skol(1).pdf,  a v súvislosti so zabezpečením personálnych, materiálnych a priestorových podmienok a určenie režimu prevádzky, vedenie ZŠ s MŠ Habovka vydáva pokyny, upravujúce podmienky materskej školy na obdobie od 1.6.2020 do konca školského roka 2019/2020 vo veciach

            A, prevádzky a vnútorného režimu materskej školy do konca školského roka 2019/2020

            B, podmienok na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí

            1. Zistiť predbežný záujem o návštevu materskej školy od 1.6.5020. Do školy nastúpia iba tie deti, ktoré nahlásili záujem a ktorým bude spätne potvrdený nástup, so zaradením do konkrétnej triedy mailom najneskôr do 29.5.2020.

            Materská škola bude prednostne prijímať deti zdravotníckych pracovníkov, policajtov, hasičov, ozbrojených síl, deti pedagogických a odborných pracovníkov, deti, ktorí vykonávajú prácu na pracovisku a tiež deti, ktoré majú od 1.septembra plniť povinnú školskú dochádzku. Dochádzka do materskej školy bude umožnená iba deťom z rodín, ktoré nie sú v karanténe.

            Počet detí bude max 15 detí v jednej triede. V skupine môžu byť spolu aj deti, ktoré pred mimoriadnym prerušením prevádzky, kvôli prevencii nákazy COVID-19 neboli v spoločnej triede.(napríklad súrodenci v jedenje skupine) Vytvorená skupina sa nebude meniť. V prípade nízkych počtov detí v jednotlivých skupinách sa zváži zmena skupiny, aj to vždy až v nasledujúcom týždni po dosiahnutí nízkeho počtu.

            2. Prevádzka materskej školy bude  od..7:00....do...15:00....

            3. Zabezpečiť dôkladné čistenie priestorov MŠ, dezinfekciu priestorov a hračiek pred otvorením po mimoriadnom prerušení prevádzky kvôli prevencii nákazy COVID-19.

            4. Jednotlivé triedy budú mať určený časový harmonogram. Neodporúča sa nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ. Výchovno-vzdelávaciu činnosť zabezpečia pedagogickí zamestnanci, ktorí nepatria do rizikovej skupiny z hľadiska ohrozenia ochorením COVID-19. V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi bude organizovať v areáli MŠ. MŠ sa bude v rámci možností zameriavať na rozvíjanie a upevňovanie kľúčových kompetencií. Zvýšená pozornosť bude venovaná rozvíjaniu a upevňovaniu hygienických návykov. Zamestnanci materskej školy podľa svojho uváženia a možností zabezpečia dostatočné vzdialenosti medzi deťmi pri hrových aktivitách, vzdelávaní a oddychu. Ostatné činnosti v MŠ (stravovanie, upratovanie) zabezpečia nepedagogickí zamestnanci, ktorí nepatria do rizikovej skupiny z hľadiska ohrozenia ochorením COVID-19 (tehotné ženy, osoby staršie ako 60 rokov, osoby s oslabenou imunitou, a chronickými chorobami). MŠ do konca školského roka nebude organizovať  žiadne spoločné akcie ani hromadné podujatia. V nevyhnutnom prípade sa bude podujatie realizovať len na úrovni skupiny a bez prítomnosti zákonných zástupcov a iných osôb, nepracujúcich v MŠ. MŠ, podľa svojich možností zabezpečí zabezpečí dostatočné vzdialenosti medzi lôžkami, pričom odporúčaná vzdialenosť je jeden meter medzi lôžkami. Na odpočinok detí sa môže používať aj dostatočne vyvetrané a dezinfikované priestory herní. Výmena posteľnej bielizne sa odporúča 1x do týždňa bežným spôsobom.

            6. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška. Pri píchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy(sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky, taktiež ruksačik s fľašou vody (žiadne sladkosti, iba vodu) klobúčik alebo šiltovku. Ochranné krémy proti slnku nenosiť, v prípade teplých dní potrieť doma pred príchodom do MŠ.  Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít. Pedagogický zamestnanec alebo asistent učiteľa majú odporúčané nosiť rúško alebo rúško pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu, v ostatných prípadoch nosia rúško alebo ochranný štít.

            7. Bude sa vykonávať každodenný ranný filter, ranné meranie teploty detí každej triedy pri vstupe do materskej školy bezdotykovým teplomerom pedagogickým zamestnancom alebo iným povereným zamestnancom. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na CVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID-19 materská škola informuje príslušný RˇUVZ tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

            8.Zákonný zástupca bude zodpovedať za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy(počas pobytu vstupnom priestore MŠ, v šatňovom priestore, pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). Deti s cieľom ochrany pred komunitným šírením ochorenia COVID-19 v materskej škole budú prichádzať a odchádzať len s osobami, ktoré s dieťaťom žijú v spoločnej domácnosti. V prípade, ak bude touto osobou súrodenec, musí byť starší ako 10rokov. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich detí do MŠ vo vonkajších a vnútorných priestoroch by nemal presiahnuť 10minút. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch MŠ pohybuje vždy v rúšku. Bude zabezpečená organizácia pohybu osôb pred vnútornými a vonkajšími priestormi, tak aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami. MŠ zabezpečí  organizáciu príchodu a odchodu detí a sprevádzajúcich osôb tak, aby sa zamedzilo miešaniu skupín.  MŠ zabezpečí dezinfekciu rúk všetkým osobám pri vstupe do budovy dezinfekčným prostriedkom.

            9. V miestnosti, kde sa zdržiava skupina je zabezpečené časté a intenzívne vetranie. Priestory MŠ a hygienické zariadenia a priestory umývarní ako aj hrové prvky v exteriéri sa dezinfikujú najmenej dvakrát denne a podľa potreby aj opakovane. Osobitná pozornosť sa venuje dezinfikovaniu dotykových plôch kľučiek, vypínačov, zábradlí a ich okolia. Toalety musia byť vybavené mydlom v dávkovači a jednorázovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk. Poháriky, zubné pasty a kefky sú uskladnené a nepoužívajú sa.  Odporúča sa nepoužívať textilné uteráky. Upratovací personál bude informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie plôch a predmetov.

            10. Školské stravovanie

            11.Zákonný zástupca bude pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni predkladať písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Priloha_2.pdf

            Zákonný zástupca pri odovzdávaní dieťaťa do materskej školy bude podpisovať Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa. 

            Priloha_6.pdf

            Zamestnanci MŠ pri prvom nástupe do materskej školy vyplnia dotazník o zdravotnom stave pred nástupom do zamestnania.

            Príloha_1.pdf

            Pokyny budú postupne aktualizované a dopĺňané podľa pokynov a rozhodnutí ministra školstva vedy, výskumu a športu, opatreniami  a pokynmi ÚVZ SR, rozhodnutím vedenie ZŠ s MŠ Habovka.

            Ďakujeme za spoluprácu.

             

            https://www.facebook.com/minedu.sk/videos/2999403786807144 

          • ZVIERATÁ A ICH MLÁĎATÁ

          • Milé naše detičky, víkend sa blíži ku koncu a začína nový týždeň. Čo nás čaká?                                                     

            Pripravili sme si pre vás tému ZVIERATÁ A ICH MLÁĎATÁ. V sekcii Hravá škôlka vám pani učiteľky priblížia túto tému, a vy tak môžete poznávať svet zvieratiek. Veríme, že sa dozviete niečo nové, a s pomocou svojich rodičov si vyrobíte milé zvieratko. Už teraz sa tešíme, čim nás prekvapíte.

            S láskou vaše pani učiteľky!

             

            Zhodnotenie

            Milé deti!

            Koniec týždňa sa blíži a je na čase zhodnotiť vašu aktivitu. Tento týždeň sme mali naozaj prekrásnu tému. Vidíme, že vo vašich dvoroch máte naozaj veľa roztomilých zvieratiek. Je úžasné bývať na dedine, však? Veríme, že ste sa niečo nové dozvedeli a zvieratká spoznali ešte lepšie. Ďakujeme aj tým, ktorí si svoje zvieratko vytvorili. Teší nás, že sa stále zapájate a posielate nám fotky a videá. Majte krásny víkend.

            Vaše milujúce pani učiteľky!

          • MAĽOVANIE NA ASFALT

          • Milé naše detičky,

            počas tohto týždňa sme mali s vami naplánovanú akciu, kde by sme spoločne vyzdobili krásnymi maľbami chodníky a cestičky v okolí materskej školy.

            Keďže momentálne nemôžeme byť spolu, tak vás vyzývame, aby ste vyzdobili cesty a chodníky pred vašimi domami. Stačia vám k tomu kriedy a vaše šikovné rúčky.

            Keďže je jar, môžete namaľovať rôzne kvietky, motýle, stromy, prírodu.... Fantázii sa medze nekladú. Budeme sa tešiť, keď nám pošlete fotky vašej vyzdobenej cestičky.

             

            S láskou vaše pani učiteľky. :) 

            Minulý týždeň nám počasie na maľovanie veru neprialo a tak môžete využiť aj tieto dni na skrášlenie si cestičiek svojimi maľbami. Ďakujeme za fotky.

        • Vitajte na stránkach našej školy