• Prijímanie detí do materskej školy na školský rok 2021/2022

          •  

            ZŠ s MŠ Habovka, E.P.Bárdoša 235/50, 027 32 Habovka

             

            Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy

            v školskom roku 2021/2022

             

            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v súlade § 59 zákona    č. 245/2008 Z. z. a v súlade § 3 vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky                    č. 306/2008 Z. z.  o materskej škole v znení vyhlášky Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 308/2009 Z. z.  

             

            Do  materskej školy sa prijímajú deti  na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.

             

            Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2021 je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt (ďalej len „spádová materská škola“), ak rodič pre dieťa nevyberie inú materskú školu. Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej materskej škole, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme na predprimárne vzdelávanie.

            Od školského roku 2021/2022 bude môcť dieťa plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj formou individuálneho vzdelávania

             

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:

             

            -    spravidla dieťa od troch do šiestich rokov veku,

             

            - dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a ktoré pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, je potrebné doložiť písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomný súhlas všeobecnmého lekára pre deti a dorast a informovaný súhlas zákonného zástupcu

             

             je možné prijať aj dieťa so špeciálnymi výchovno–vzdelávacími potrebami (dieťa so zdravotným postihnutím - zmyslovým alebo telesným), k žiadosti je potrebné doložiť vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva  a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast,

             

            -    deti mladšie ako tri roky (podľa podmienok  a kapacity MŠ).

             

             

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma:

             

            - dieťa, ktoré dovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta2021, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné

            - dieťa, ktoré pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania

             

             V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy, budú uprednostnené deti, ktoré spĺňajú ostatné podmienky prijímania:

             

            • dieťa, ktoré k 31. augustu 2021 dovŕši tretí až piaty rok veku dieťaťa
            • dieťa, ktoré má odporúčanie od lekára/prijať zo zdravotných dôvodov
            • výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné vhodné materiálne, personálne a iné podmienky (predovšetkým kapacitné podmienky).

             

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa môže prijať na diagnostický pobyt dieťaťa. Riaditeľka školy rozhodne o forme pobytu prihliadaním na individuálne osobitosti dieťaťa. Po skončení diagnostického pobytu rozhodne o prijatí alebo neprijatí do materskej školy na základe výsledkov diagnostického pobytu.

             

             

            Miesto a termín podávania žiadosti

             

            Žiadosť o  prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie a potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa na školský rok 2021/2022 si  môžete prevziať v materskej škole alebo stiahnuť z web stránky materskej školy www.mshabovka.edupage.org

            Vypísanú žiadosť spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa je potrebné doručiť od  1. mája 2021 do 31. mája 2021.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť:

            • osobne
            • poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy,
            • emailom (naskenovaním originálneho tlačiva, originál doručiť pri prijatí dieťaťa),
            • elektronickým podaním doručeným do elektronickej schránky materskej školy,

             

             

            Riaditeľka školy vydá rozhodnutie o prijatí respektíve o neprijatí dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie do 15.júna 2021.

             

          • OZNAM

          • Dňa 12.5.2021 príde do MŠ fotografka Juliet L. Photography. Bližšie informácie Vám podajú pani učiteľky v každej triede.  

          • Pravidlá pre školy od 3.5.2021

          • Okres Tvrdošín je v III. stupni varovania, pri vstupe do budovy materskej školy sa riadime Vyhláškou 200/2021 ÚVZ SR vyhlaska_200.pdf tzn., že  vstup do budovy je možný len osobe s negat. testom nie starším ako 7 dní, alebo platnou výnimkou.

            V zmysle vyhlášky 200/2021 ÚVZ SR  v období od 3. mája do 28. mája 2021 v územných obvodoch okresov v III. stupni varovania  je vstup do budovy školského zariadenia možný len:

            • osobe ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní,
            • osobe, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako 180 dní,
            • osobe, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 180 dní od okamihu vstupu,
            • osobe zaočkovanej:

            1. druhou dávkou mRNA vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní,

            2. prvou dávkou vektorovej vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4 týždne,

            3. prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19,

            • osobe nad 65 rokov veku,
            •  dieťa do desiatich rokov

            Prevádzkovateľ zariadenia je oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu, a je  oprávnený  do neho nahliadnuť.


            Povinnosťou rodičov však naďalej zostáva vyhlásenie o bezinfekčnosti vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx, v ktorom už nebude zahrnutá príloha o testovaní. Rodič ho vypĺňa aj vtedy, ak dieťa v materskej škole chýba 3 a viac dní. 


          • Apríl - mesiac lesov, Deň Zeme - 22.4.

          • Apríl patrí oslave lesov už 50 rokov. Uplynulé tri týždne sme sa v našej škôlke usilovali u detí prehĺbiť vzťah k prírode, k jej poznaniu a hlavne zdôrazniť význam lesov pre človeka a vybudovať vzťah k ochrane prírody. Predškoláci si zasadili semienka stromu - smrek a tak založili malú lesnú škôlku.

            Vzdelávacie aktivity boli zamerané na poznávanie krás prírody (poznávanie rastlín a živočíchov), významu lesa pre človeka a v neposlednom rade k ochrane životného prostredia, na ktorom sa podieľali všetky deti MŠ. Každá trieda sa zapojila do zbierania odpadkov v areáli MŠ a v jeho okolí. Touto cestou povzbudzujeme aj vás aby sme tak spoločne prispeli k čistému okoliu našej obce Habovka. Nesmieme zabúdať nato, ako vyzerá príroda okolo nás a teda, že je to dielo nás ľudí. Priložme teda ruku k ochrane našej prírody.

            Dňa 22.4. oslavovala naša planéta Zem sviatok – DEŇ ZEME. V tento deň sme si rozprávali o znečisťovaní prírody, o starostlivosti o prírodu a o vhodnom a nevhodnom správaní sa v prírode. Viedli sme rozhovor, čo našej planéte Zem k sviatku želajú. Zo stavebníc tvorili prírodu, ktorá nás obklopuje a taktiež tvorili obrázkové mapy veselej a smutnej planéty.

            Trieda Šikovníčkov sa v závere týždňa zúčastnila prechádzky do lesa. Zameraním prechádzky bolo pozorovanie a pomenovanie prírodných reálií prebúdzania jarnej prírody. Spoločne si pomenovávali stromy v lese a vyhľadávali kvety. Uvedomili si význam stíšenia sa v lese, pri ktorom počúvali a pomenovávali zvuky lesa. Pozorovali vtáctvo a vyhľadávali náletové stromčeky. Z prírodného odpadového materiálu vytvorili na lúke lesného škriatka. V tento deň sa nám počasie predviedlo vo všetkých svojich podobách, miestami snežilo, svietilo slnko a teda fúkal aj severák. Nás, to však neodradilo a do škôlky sme sa vracali s dobrým pocitom, nakoľko sme cestou naspäť zbierali odpadky a tak prispeli k čistejšej prírode a k čistejšiemu vzduchu. Po návrate do MŠ si spoločne zaspievali pieseň – Hymna malých ochranárov.

            Pieseň 

            Hymna malých ochranárov

            (melódia piesne Pa a Pi)

            My sme tí škôlkári z tej modrej planéty,

            my sme tá posádka, čo chráni zem. 

             

            Chránime zvieratá, chránime les,

            čistíme prírodu, včera i dnes.

             

            My sme tí škôlkári z tej modrej planéty,

            my sme tá posádka, čo chráni les.

             

             

             

             

             

          • VEĽKONOČNÉ PRIANIE

          • Dievčatá:

            Chlapci:

            K prianiu sa pripájajú aj naši predškoláci, ktorí vám básne a vinše recitujú a pesničku spievajú. Tak neváhajte a spoločne si veľkonočné sviatky vinšami a piesňou spríjemnite :-).

          • Zápis detí do 1.ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia!

            Zápis detí do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022 sa uskutoční v čase od 1.4.2021 – 30.4.2021.

            Zápis bude prebiehať elektronickou formou a deti nebudú na zápise fyzicky prítomné.

            Prihlášku nájdete zverejnenú na stránke základnej školy.  Základná škola s materskou školou (edupage.org)

            Ak ste vyplnili elektronickú prihlášku - vyplnenú žiadosť podpísanú obidvomi rodičmi/zákonnými zástupcami + rodný list dieťaťa (kópia) a občianske preukazy obidvoch rodičov na overenie údajov doneste do školy v čase zápisu.

            Žiadame rodičov  o dôsledné vypísanie prihlášky a jej následné odoslanie. 

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom,

            že  dňa 1.4.2021 a 6.4.2021 

            bude dočasne prerušená prevádzka MŠ Habovka.

          • Veselé vrecúško

          • Milí rodičia a milé deti,

            Radi čítate rozprávky? Máme pre vás milú aktivitu s názvom Veselé vrecúško.  Preto by sme vás rodičia chceli poprosiť o spoluprácu. Na papier formátu A4 nakreslí doma vaše dieťa obrázok prečítanej knihy  (napr. obľúbená rozprávka alebo nejaký krátky príbeh ). Keď obrázok nakreslíte, tak nám ho prineste do škôlky svojej triedy do konca tohto týždňa. Budeme sa tešiť na obrázky a spoločne si zhodnotíme ich príbeh aj s ostatnými kamarátmi. :)​​​​​​​

            Ďakujeme

            Podrobné informácie o aktivite  vám

            vysvetlia vaše pani učiteľky na triedach 

          • Informácie

          • MŠ od 1.3.2021

            Vážení rodičia, 

            na základe aktualizácie "Covid automatu", sa od 01.03.2021 okres Tvrdošín bude nachádzať v druhom stupni varovania, čo okrem iných opatrení, definuje platnosť negatívneho testu nie staršieho ako 14 dní.

            Pre zamestnancov materskej školy a jedného zákonného zástupcu dieťaťa navštevujúcich materskú školu naďalej platí povinnosť testovať sa každých 7 dní.

            Na testovanie môžete využiť ktorékoľvek zriadené testovacie MOM. MOM-zriadene-MZ-SR-okres-Tvrdosin.pdf (edupage.org)

             

            (covid_automat.png  Covid-automat.pdf)

             

            Zákonný zástupca predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-zakonny_zastupca(1).docx, v ktorom vyhlasuje, že má negatívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní alebo negatívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní alebo že má platnú výnimku z testovania s uvedeným dôvodom (zákonný zástupca sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo potvrdením o výnimke z testovania)

                 2. Do budovy MŠ je zákaz vstupu osobám, okrem : 

            Zákaz sa nevzťahuje na:

            a) príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov pri plnení ich úloh,

            b) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní,

            c) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,

            d) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace od okamihu vstupu,

            e) osobu zaočkovanú proti ochoreniu COVD-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,

            f) osoby nad 65 rokov veku,

            g) dieťa do desiatich rokov veku,

            h) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

             i) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie,

             j) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

            k) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,

             l) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby, napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby,

            m) osobu, ktorá bola v období predchádzajúcich 18 tich dní aspoň 10 dní v izolácií v domácom prostredí alebo karanténnom ubytovacom zariadení alebo bola uznaná za dočasne práceneschopnú z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a nemusela sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19,

            Za účelom overenia, že sa na osobu nevzťahuje zákaz vstupu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

            Predloženie dokladu podľa možno nahradiť v prípadoch c), d), h) až m) potvrdením o výnimke podľa prílohy alebo potvrdením o výnimke vydaným podľa obdobnej prílohy vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, vystaveným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti; v prípade dieťaťa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria.

            Ak to nie je inak možné, predloženie potvrdenia o výnimke možno nahradiť v prípadoch. h) až l) písomným čestným vyhlásením tejto osoby alebo jej zákonného zástupcu o tom, že osoba, ktorej sa výnimka týka patrí do skupiny populácie, na ktoré sa vzťahuje výnimka z povinnosti preukazovať sa negatívnym antigénovým alebo RT-PCR testom počas trvania obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania v Slovenskej republike, v ktorom bude zároveň uvedené, že osoba predkladajúca čestné vyhlásenie si je vedomá právnych následkov, v prípade, že by sa jej čestné vyhlásenie ukázalo ako nepravdivé.

            (viac informácií nájdete v Uznesení vlády SR č.77 z 5.2.2021 a vo vyhláške 47 VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa)

            3. Dieťa do MŠ sprevádza/preberá iba jeden zákonný zástupca alebo zodpovedná osoba, ktorá má na dieťa splnomocnenie (riadia sa podľa podmienok vstupu do budovy MŠ uvedené v bode 2) a odovzdá/preberá ho výhradne učiteľke materskej školy.

            4. Zdržiavanie sa v priestoroch MŠ a v areáli MŠ (detské ihrisko) sprevádzajúca osoba obmedzí na nevyhnutné minimum. Žiadame, dodržiavať 2m rozostupy a nezhromažďovať sa pri vstupe a v šatňových priestoroch. 

            5. Každý kto vstúpi do budovy zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore MŠ a pri odvádzaní dieťaťa z MŠ. To je: R-O-R nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/ Pri príchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy.

            6. Deti majú odporúčané nosiť rúška, ostatní povinne nosia rúško. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti majú odporúčané nosiť rúška. . Pri pobyte von mimo areálu MŠ budú deti nosiť rúška.(rúško majú zabalené v skrinke)

            7.Zákonný zástupca oznámi zástup.riad. pre MŠ alebo tr.učiteľkám, ak dieťa nenastúpia do MŠ z akéhokoľvek dôvodu. V prípade, že dieťa do MŠ nenastúpi,  vždy túto skutočnosť ohlási vopred, alebo ráno od 7:00-8:00. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj nahlásenia karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            8.Ak dieťa prejavuje príznaky ochorenia alebo im bola nariadená karanténa do materskej školy nemôže nastúpiť . 

            9. Vykonáva sa každodenný ranný filter (meranie telesnej teploty deťom pri príchode do triedy). V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je dieťa umiestnené  do samostatnej miestnosti a učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho.

            10. Nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ je zakázané               

             

          • Informácie

          • MŠ od 22.2.2021 bude v prevádzke 

            1. Zákonný zástupca predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-zakonny_zastupca(1).docx, v ktorom vyhlasuje, že má negatívny výsledok RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní alebo negatívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní alebo že má platnú výnimku z testovania s uvedeným dôvodom (zákonný zástupca sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo potvrdením o výnimke z testovania)

                 2. Do budovy MŠ je zákaz vstupu osobám, okrem : 

            Zákaz sa nevzťahuna:

            a) príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov pri plnení ich úloh,

            b) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní,

            c) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace,

            d) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace od okamihu vstupu,

            e) osobu zaočkovanú proti ochoreniu COVD-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,

            f) osoby nad 65 rokov veku,

            g) dieťa do desiatich rokov veku,

            h) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

             i) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie,

             j) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

            k) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,

             l) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby, napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby,

            m) osobu, ktorá bola v období predchádzajúcich 18 tich dní aspoň 10 dní v izolácií v domácom prostredí alebo karanténnom ubytovacom zariadení alebo bola uznaná za dočasne práceneschopnú z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a nemusela sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19,

            Za účelom overenia, že sa na osobu nevzťahuje zákaz vstupu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

            Predloženie dokladu podľa možno nahradiť v prípadoch c), d), h) až m) potvrdením o výnimke podľa prílohy alebo potvrdením o výnimke vydaným podľa obdobnej prílohy vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, vystaveným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti; v prípade dieťaťa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria.

            Ak to nie je inak možné, predloženie potvrdenia o výnimke možno nahradiť v prípadoch. h) až l) písomným čestným vyhlásením tejto osoby alebo jej zákonného zástupcu o tom, že osoba, ktorej sa výnimka týka patrí do skupiny populácie, na ktoré sa vzťahuje výnimka z povinnosti preukazovať sa negatívnym antigénovým alebo RT-PCR testom počas trvania obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania v Slovenskej republike, v ktorom bude zároveň uvedené, že osoba predkladajúca čestné vyhlásenie si je vedomá právnych následkov, v prípade, že by sa jej čestné vyhlásenie ukázalo ako nepravdivé.

            (viac informácií nájdete v Uznesení vlády SR č.77 z 5.2.2021 a vo vyhláške 47 VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa)

            3. Dieťa do MŠ sprevádza/preberá iba jeden zákonný zástupca alebo zodpovedná osoba, ktorá má na dieťa splnomocnenie (riadia sa podľa podmienok vstupu do budovy MŠ uvedené v bode 2) a odovzdá/preberá ho výhradne učiteľke materskej školy.

            4. Zdržiavanie sa v priestoroch MŠ a v areáli MŠ (detské ihrisko) sprevádzajúca osoba obmedzí na nevyhnutné minimum. Žiadame, dodržiavať 2m rozostupy a nezhromažďovať sa pri vstupe a v šatňových priestoroch. 

            5. Každý kto vstúpi do budovy zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore MŠ a pri odvádzaní dieťaťa z MŠ. To je: R-O-R nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/ Pri príchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy.

            6. Deti majú odporúčané nosiť rúška, ostatní povinne nosia rúško. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti majú odporúčané nosiť rúška. . Pri pobyte von mimo areálu MŠ budú deti nosiť rúška.(rúško majú zabalené v skrinke)

            7.Zákonný zástupca oznámi zástup.riad. pre MŠ alebo tr.učiteľkám, ak dieťa nenastúpia do MŠ z akéhokoľvek dôvodu. V prípade, že dieťa do MŠ nenastúpi,  vždy túto skutočnosť ohlási vopred, alebo ráno od 7:00-8:00. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj nahlásenia karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            8.Ak dieťa prejavuje príznaky ochorenia alebo im bola nariadená karanténa do materskej školy nemôže nastúpiť . 

            9. Vykonáva sa každodenný ranný filter (meranie telesnej teploty deťom pri príchode do triedy). V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je dieťa umiestnené  do samostatnej miestnosti a učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho.

            10. Nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ je zakázané               

          • Oznam

          • Vážení rodičia, 

            testovanie zákonných zástupcov pred nástupom do školy po jarných prázdninách, ktoré sa malo konať dňa 19.02. 2021 o 13:00 v MOM v Zuberci v ambulancii MUDr. Evy Brečkovej sa ruší. 

          • KARNEVAL

          • Na karnevale nám veselo bolo :-). Spievalo sa, zabávalo, tancovalo aj šantilo. 

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom,

            že  od 15.02. 2021 do 19.02.2021

            bude dočasne prerušená prevádzka MŠ Habovka.

          • Prevádzka MŠ od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania epidemiologického konzília pristúpilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR k rozhodnutiu, že deti môžu od 08.02.2021 nastúpiť do MŠ.

            Podmienkou pre nástup je však otestovanie jedného zákonného zástupcu dieťaťa materskej školy. Testovanie zákonnných zástupcov sa uskutoční dňa 05.02.2021 v MOM v Zuberci v ambulancii MUDr. Evy Brečkovej. Na testovanie je potrebné sa objednať prostredníctvom SMS na tel.čísle: 0903 370 855, a to od 13:30. Testovanie je bezplatné.

            Pred nástupom do MŠ je potrebné vopred vypísať Vyhlásenie o bezinfekčnosti, kde potvrdzujete negatívny výsledok z testu (nie staršieho ako 7dní) 

            Podrobnejšie informácie o nástupe do škôl nájdete v nasledujúcom linku:https://www.minedu.sk/data/att/18599.pdf

        • Vitajte na stránkach našej školy