• VÍKENDOVÁ VÝZVA


          •  Chceli by sme sa Vám všetkým veľmi pekne poďakovať za Vašu účasť na víkendovej výzve, z ktorej ste nám poposielali fotky detí.  Deti sa podelili s nami o zážitky, takže naozaj ďakujeme hlavne Vám rodičia, za to, že ste si našli čas pre dobrú vec.  

            P.S: Ak, teda nám ešte niekto zabudol poslať fotky detí pošlite to prosím cez edupage pani učiteľke  Kelušiakovej.         

                                            Ďakujeme☺

          • Okresné kolo Habovský speváčik

          • Dňa 19.4.2024 sa v našej materskej škole uskutočnil 22. ročník okresnej súťaže v speve ľudových piesní detí predškolského veku "Habovský speváčik".  Na začiatku súťaže naše deti privítali speváčikov a hostí krásnou habovskou piesňou Mašiny, mašiny... Ďalej nasledoval príhovor pani zástupkyne ZŠ pre MŠ Mgr. Kataríny Vrabcovej, ktorá privítala speváčikov, hostí a porotu a uviedla program. Na súťaž sa prihlásilo veľa detí z rôznych materských škôl z okresu Tvrdošín a zaspievali nám nádherné ľudové piesne. Speváčikovia reprezentovali svoju obec alebo mesto v zaujímavých a zdobených krojoch. Deti na súťaž pripravili nielen pani učiteľky, ale aj ich rodičia a rodinný príslušníci. Niektoré vystupovali s hudobným doprovodom, iné bez doprovodu. Súťaž bola rozdelená do pásiem zlaté, strieborné a bronzové. Porota víťazov rozdelila do týchto pásiem, takže nikto neodišiel bez drobnej ceny. Z našej materskej školy sa v kategórii 3-4 ročné deti bez hudobného doprovodu umiestnila v zlatom pásme Dorotka L. z triedy Zvedavkovia a z triedy Šikovníčkovia sa v kategórii 5-6 ročné deti bez hudobného doprovodu umiestnila v zlatom pásme Anička H. a v bronzovom pásme Adamko M. Poďakovanie patrí nielen pani učiteľkám, ktoré deti pripravili, ale aj Obecnému zastupiteľstvu obce Habovka za finančný príspevok na zakúpenie odmien pre účinkujúcich, pánovi Hoľmovi z Trstenskej keramiky za sponzorský vecný dar, pánovi Litvákovi za vyrezávaných drevených speváčikov, pánovi technikovi z firmy 3Omedia, pani riaditeľke a a pani zástupkyni ZŠ s MŠ Habovka, ZUŠ v Habovke a našim deťom za uvítací program, Rodičovskej rade pri MŠ a rodičom, pani kuchárkam a pani upratovačke za pomoc a v neposlednom rade pani učiteľkám za organizáciu. A na záver s dobrou náladou sme si spoločne zaspievali pieseň Na Orave dobre.

          • DEŇ ZEME

          • Dnešný deň, teda 22. apríl je v kalendári označený ako ,, Deň Zeme“ a nás práve v tento deň doobeda poctili návštevou lesníci Vladimír Michalec a Radoslav Michalec. Mali pre deti pripravený bohatý program, ktorý deti mali možnosť vnímať viacerými zmyslami. Začali ukážkou rôznych zvieratiek, kde si mohli hmatom a zrakom porovnať telá zvierat. Svoju šikovnosť predviedli deti aj pri práci s pracovnými listami, kde podľa zvukovej nahrávky určili o aké zvieratko ide a vyfarbili symbol pri danom obrázku. Na interaktívnej tabuli vnímali zrakom a sluchom čítanú rozprávku ujom lesníkom. Na veľkom plagáte sa nachádzal vymaľovaný strom javora, kde podľa vopred pripravených hádaniek prikladali obrázky, dozvedeli sa pri tom aj veľa zaujímavých informácii o lesných živočíchoch a rastlinách. Ujovia lesníci oboznámili deti aj s lesnými pravidlami, ako sa máme správať v lese. Byť potichu, aby sme vnímali krásu prírody, neznečisťovali prírodu odpadkami, deti si uvedomovali, ako je pre nás príroda dôležitá. Na záver nazaháľali a ukázali svoje zručnosti pri stavaní búdok pre vtáčiky. Táto celá vzdelávacia aktivita bola veľkým prínosom pre deti, predviedli svoje vedomosti a manipulačné zručnosti. 

          • Navštívilo nás divadlo - Rozprávkový domček

          • Dnes sme sa prostredníctvom divadelného predstavenia presunuli do rozprávky "Ako babka a dedko spolu nažívali". V predstavení sa prelínal dej so skutočným dianím a spolunažívaním babky a dedka od rána až do večera. Do diania rozprávky boli zapojené aj deti, ktoré sa vlastnou aktivitou a reálnym uvažovaním podelili o svoje doterajšie nadobudnuté vedomosti o hospodárskych zvieratách, druhoch ovocia a zeleniny. V závere rozprávky dospeli ku hlavnej myšlienke, ktorej motto znelo: "Nie len snívať, ale treba niečo preto aj urobiť, aby sa sny stali skutočnosťou". Deti si divadlo od začiatku veľmi užívali a úsmev na tvári im trval až do konca. Ako najkrajšie gesto a poďakovanie divadelným hercom, bolo spontánne objatie detí.  Viac fotografií nájdete v spoločnom fotoalbume. 

          • Exkurzia etnodom - Zuberec

          • Dňa 12.04.2024 sme sa v rámci regionálnej výchovy a oboznamovania sa s minulosťou života našich predkov, vybrali do Zuberskej drevenice, v ktorej nás privítala Mgr. Evka Janoštínová, ktoré nám priblížila život v dávnej minulosti. Deti sa oboznámili so skromným bývaním predkov, zariadením domu, spôsobe života, obživy a náplňou práce ľudí v minulosti. Deti mali možnosť preniesť sa do minulosti a vlastnou aktivitou ľahšie pochopiť a uvedomiť si, aký jednoduchý a zároveň ťažký život mali naši predkovia. Veríme, že si deti odtiaľ odniesli pekný zážitok, o ktorom vám veľmi radi porozprávajú.   

          • Školské kolo Habovský speváčik

          • V pondelok 08.04.2024 v doobedňajších hodinách sa uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže Habovský speváčik. Deti prezentovali svoje krásne hlasy pri spievaní ľudových piesní, ktoré zaspievali aj pred ostatnými deťmi. A kedže je to súťaž, postúpiť mohli iba dve deti, Anička Hrubošová a Adam  Minich z triedy Šikovníčkovia, nás budú reprezentovať na okresnej speváckej súťaži Habovský speváčik, ktorým samozrejme budeme držať palce. Ostatné deti dostali za odvahu zaspievať malú odmenu a veľký potlesk od svojich kamarátov. Tešíme sa, že nám tu vyrastajú šikovné a talentované deti.

          • Výtvarná súťaž Knihomoľ

          • „Marec – MESIAC KNIHY“ so sebou do materských škôl prináša množstvo aktivít s knihami, písmenami, príbehmi, ilustráciami, autormi, ponaučeniami a naša materská škola sa zapojila do výtvarnej súťaže s ilustráciou Knihomoľa. Deti mali podľa vlastnej fantázie namaľovať, ako podľa nich asi vyzerá Knihomoľ. Našu materskú školu reprezentovali Miško Tabačák z triedy Zvedavkovia a Lukáško Šuriňák z triedy Šikovníčkovia so svojimi originálnymi Knihomoľmi. Ich snahu a nápad organizátori odmenili účastníckym diplomom a my im srdečne gratulujeme. 

          • Vitajte na stránkach našej školy