• Ten habovský mostek

            1. TEN HABOVSKÝ MOSTEK OHÝBA SA,TEN HABOVSKÝ MOSTEK OHÝBA SA,NA ŇOM ĎATELINKA DROBNÁ ĎATELINKA ZELENÁ SA.
            2. ĎATELINKA DROBNÁ NEKOSENÁ,ĎATELINKA DROBNÁ NEKOSENÁ,UŽ JE MOJA MILÁ HOLUBIENKA SIVÁ ODVEDENÁ.
            3. KTO SI ODVIEDOL NECH SI JU MÁ,KTO SI ODVIEDOL NECH SI JU MÁ, LEN NECH JU PRE DO MNOU, LEN NECH JU PRE DO MNOU NEOBÍMA.
            4. OBÍMAJ OBÍMAJ VO DNE V NOCI, OBÍMAJ OBÍMAJ VO DNE V NOCI, LEN NECH TO NEVIDIA, LEN NECH TO NEVIDIA MOJE OČI.
            5. BO KEĎ TO UVIDIA PLAKAŤ BUDÚ, BO KEĎ TO UVIDIA PLAKAŤ BUDÚ, A NA NAŠU LÁSKU STARODÁVNU LÁSKU NEZABUDNÚ.

            Ten_habovsky_mostek(2).mp3  melódia

          • Moja dedina, moja vlasť

          • Milé deti, tento týždeň sa budeme oboznamovať s našou krásnou obcou Habovka a so Slovenskom. Spolu so svojimi rodičmi si môžete urobiť jarnú prechádzku po našej obci a spoznať tak jej prírodné, ale aj kultúrne krásy. Všimnite si aj potok Studená a potôčik Blatná, ktoré tečú našou obcou. Môžete si nakresliť aj mapu Slovenska alebo našej obce a vyfarbiť rôzne omaľovánky či už erb obce alebo slovenskú vlajku. Zahrajte sa spolu s rodičmi na cestovateľov a urobte si prostredníctvom rôznych hier a aktivít výlet po Slovensku. Popri spoznávaní si môžete veselo spievať aj známe detské alebo ľudové pesničky nielen o Slovensku, ale aj o Habovke. A keď všetko zvládnete s radosťou si celá rodina zatancujte nejaký ten tanec. Aby sa vám lepšie tvorilo a hralo prikladáme k tejto téme rôzne hry, obrázky, prezentácie, aktivity, piesne a tance prispôsobené podľa veku detí každej triedy v priečinku s názvom Hravá škôlka. Pri tvorení a hraní sa samozrejme môžete inšpirovať aj nahliadnutím do inej triedy. Tešíme sa na vaše fotografie a videá.

            S láskou vaše pani učiteľky

             

          • Opatrenia ministerstva školstva

          • Na základe usmernenia  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR :

            1.  Prerušuje aj naďalej vyučovanie v školách  v období od 30.3.2020 do odvolania

            2.  Zakazuje  všetky výlety, exkurzie, športové aktivity, súťaže 

            3. Určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do materskej školy elektronickou formou pre nasledujúci školský rok od 30.apríla 2020 do 31. mája 2020. Pri podaní žiadosti o prijatie do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do MŠ budú priebežne doplnené.

            4. Určuje termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku od 15.apríla 2020 do 30.apríla 2020. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do MŠ budú priebežne doplnené.

             

            V spolupráci viacerých mimovládnych oganizácií a MŠVVaŠ vznikla webová stránka  učímenadialku.sk ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách. Stránka sústreďuje všetky dôležité termíny a usmernenia, pomáha tak pedagogickým zamestnancom, rodičom, zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení. 

          • Jar - zhodnotenie

          • Milé detičky, sme radi, že ste sa tento týždeň zapojili do rôznych aktivít o jari. Dúfame, že ste sa prostredníctvom nich veľa nového o tomto ročnom období dozvedeli. Na fotkách, ktoré ste nám poslali sme si všimli, že vás to veľmi bavilo a aj keď začiatkom týždňa sa s nami jar zahrávala dokázali ste ju privolať pomocou vašich prác. Chceli by sme pochváliť všetky deti, ktoré nám posielali fotografie, ste šikovné a usilovné ako včielky a ďakujeme aj vašim rodičom, ktorí s vami spolupracujú aj popri svojich každodenných starostiach. Veľmi si to vážime. Taktiež na budúci týždeň chystáme novú tému a už teraz sa tešíme na vaše ďalšie fotografie poprípade videá.

            S láskou vaše pani učiteľky

          • Vesmír - zhodnotenie

          • Milé deti, dúfame, že ste sa niečo nové o Vesmíre dozvedeli a aktivity ktoré sme Vám ponúkli boli pre Vás zaujímavé a tvorenie Vás bavilo, čo sme si mohli všimnúť aj na fotkách, ktoré ste nám poslali.  Chceme pochváliť všety deti, ktoré nám poslali fotografie a dokonca krásne video. Tento týždeň nám prinesie novú tému a veríme, že si každý nájde to svoje, čo ho zaujme a taktiež nám pošlete fotografie alebo video. Tak hurá do hrania a tvorenia.

            S láskou pani učiteľky

          • Téma týždňa: Vesmír

          • Ahojte deti. Pozdravuje Vás pani učiteľka Betka, Mirka, Katka, Bibka, Janka a Jarka. Tento týždeň by sme sa v škôlke zaoberali témou Vesmír. Rozprávali by sme si o planétach, kozmonautoch, vesmírnych staniciach, raketách a ďalších veciach, ktoré súvisia s vesmírom. Vyrobili by sme si rakety, namaľovali vesmír, spievali by sme si pesničky o hviezdičke, o našej Zemi, počítali a skúmali by sme hviezdy a veľa ďalších aktivít. Poďte sa teraz spoločne s nami pozrieť ako to v tom vesmíre vyzerá. Nižšie Vám posielame videá, prezentácie, rozprávky, pracovné listy, omaľovánky, postupy ako si vyrobiť  napríklad raketu, kostým kozmonauta. Materiály Vám budeme postupne dopĺňať. Doma si môžeš vytvoriť vesmír. Môžeš sa zahrať  na kozmonauta, vyrobiť si raketu, alebo si poskladať zo stavebníc vesmírnu stanicu, zaspievať si pesničku, alebo si môžeš vymyslieť aj sám. Svoje výtvory vesmíru, kresby, maľby, omaľovánky si môžeš odfotiť, spev alebo odkaz nakamerovať a poslať nám to na email ms.habovka@gmail.com alebo pani učiteľkám na Messenger a my to ukážeme tvojim kamarátom, aby sa mohli inšpirovať. Želáme Vám veľa šťastia v tvorení. 

            S láskou Vaše pani učiteľky.  

            Inšpirácie, námety, pracovné listy, omaľovánky

            Prezentácie

            Planéty s Rikom https://www.youtube.com/watch?v=QZsTK3KYXt0&t=15s

            Naša Zem je guľatá  https://www.youtube.com/watch?v=mljgGEIHK5c

            Bola raz malá hviezdička  https://www.youtube.com/watch?v=GJSztTy3mPc

            Vzdelávací portál

            https://moj.kozmix.sk/ 

            Prihláste sa do portálu cez https://moj.kozmix.sk/ a zadajte AKTIVAČNÝ KÓD: skolazdomu

             

            https://rexik.zoznam.sk/omalovanky/online/Vesmir-a-Rexik/

              

          • Bacil

          •  Pieseň dnešných dní... Som doma 

            Henrieta Richterová - Bacil ( Písničky pro děti 2 )

          • Prerušenie prevádzky v MŠ

          • NA ZÁKLADE ROZHODNUTIA HLAVNÉHO HYGIENIKA A USMERNENIA MINISTERKY ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SR SA V MŠ PRERUŠUJE VYUČOVANIE V OBDOBÍ

            od 16.marca do 27.marca 2020 (vrátane).

          • Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

          • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.
                 Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.
                  V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení.
                 Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. Náhradný termín pre žiakov, ktorí sú v tomto období práceneschopní alebo boli v karanténe v zmysle rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR publikované Verejnou vyhláškou č. SHHSRVSU/2448/2020 zo dňa 9. 3. 2020, sa presúva na obdobie od 15. apríla 2020 do 20. apríla 2020. Týmto usmernením sa mení termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bodoch 1. a 2. Pokyny a harmonogram organizácie maturitných skúšok budú zverejnené na webovom sídle Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania www.nucem.sk.
                 V nadväznosti na túto skutočnosť sa mení aj termín uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bode 3 týkajúci sa termínov internej časti maturitnej skúšky. Termín konania internej časti maturitnej skúšky sa presúva na obdobie od 1. júna 2020 do 19. júna 2020.
                 Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30. marca 2020 do 30. apríla 2020. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v spolupráci s riaditeľmi škôl.
                 Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sa uskutoční v pôvodnom termíne, t. j. 1. apríla 2020 a 2. apríla 2020.
                 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nariaďuje rovnako prerušiť všetkým vysokým školám využívanie prezenčnej metódy štúdia v rámci uskutočňovania študijných programov, a to do 27. marca 2020 a odporúča jej nahradenie využívaním dištančných metód vzdelávania v tých predmetoch, pre ktoré je to možné, alebo úpravou harmonogramu akademického roka a posunutím realizácie prezenčnej metódy vzdelávania na neskôr po zrušení mimoriadnych opatrení.
                 Súčasne upozorňujeme na vydaný zákaz organizovania hromadných podujatí, čo sa vzťahuje aj na verejné prednášky a iné podujatia na pôde vysokých škôl (teda vrátane habilitačných a inauguračných prednášok).
                 V nadväznosti na posuny termínov maturitnej skúšky sa vysokým školám odporúča zvážiť úpravu termínov prijímacieho konania na bakalárske študijné programy a študijné programy spojeného prvého a druhého stupňa, prípadne využiť možnosť podmienečného prijatia.Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.     Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.      V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení.     Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2019/2020 sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. Náhradný termín pre žiakov, ktorí sú v tomto období práceneschopní alebo boli v karanténe v zmysle rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR publikované Verejnou vyhláškou č. SHHSRVSU/2448/2020 zo dňa 9. 3. 2020, sa presúva na obdobie od 15. apríla 2020 do 20. apríla 2020. Týmto usmernením sa mení termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bodoch 1. a 2. Pokyny a harmonogram organizácie maturitných skúšok budú zverejnené na webovom sídle Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania www.nucem.sk.     V nadväznosti na túto skutočnosť sa mení aj termín uvedený v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2019/2020 v časti 1.4. Maturitná skúška v bode 3 týkajúci sa termínov internej časti maturitnej skúšky. Termín konania internej časti maturitnej skúšky sa presúva na obdobie od 1. júna 2020 do 19. júna 2020.     Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30. marca 2020 do 30. apríla 2020. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v spolupráci s riaditeľmi škôl.     Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sa uskutoční v pôvodnom termíne, t. j. 1. apríla 2020 a 2. apríla 2020.     Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nariaďuje rovnako prerušiť všetkým vysokým školám využívanie prezenčnej metódy štúdia v rámci uskutočňovania študijných programov, a to do 27. marca 2020 a odporúča jej nahradenie využívaním dištančných metód vzdelávania v tých predmetoch, pre ktoré je to možné, alebo úpravou harmonogramu akademického roka a posunutím realizácie prezenčnej metódy vzdelávania na neskôr po zrušení mimoriadnych opatrení.     Súčasne upozorňujeme na vydaný zákaz organizovania hromadných podujatí, čo sa vzťahuje aj na verejné prednášky a iné podujatia na pôde vysokých škôl (teda vrátane habilitačných a inauguračných prednášok).     V nadväznosti na posuny termínov maturitnej skúšky sa vysokým školám odporúča zvážiť úpravu termínov prijímacieho konania na bakalárske študijné programy a študijné programy spojeného prvého a druhého stupňa, prípadne využiť možnosť podmienečného prijatia.

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu pandémie koronavírusom sa počnúc pondelkom (16.3.2020) zatvárajú všetky školy a predškolské zariadenia, teda od škôlok po univerzity a to na dobu 14 dní (zdroj: ta3.com).

            Vyučovanie v piatok 13. marca bude prebiehať v nezmenom režime. Prosíme vás pri podozrení na akékoľvek respiračné ochorenie dieťaťa, alebo iné zdravotné problémy, aby ste ho neposielali do školy, aby sme zabránili jeho šíreniu medzi zdravými deťmi.

              

          • Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Tvrdošín

          • Z dôvodu preventívnych opatrení, na základe usmernenia MŠVVŠ SR č. 2 k šíreniu koronavírusu , na základe aktuálnych vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR , ktorými sa oznamuje vydanie rozhodnutí o nariadení opatrení pri ohrození verejného zdravia podľa zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov, a na základe odporúčania Odboru školstva Okresného úradu v sídlo kraja Žilina, naše CPPPaP Tvrdošín-Medvedzie ruší všetky naplánované preventívne aktivity a diagnostiky na všetkých MŠ, ZŠ a SŠ v okrese Tvrdošín od 10.3.2020 až do odvolania. Náhradné termíny budú oznámené po vzájomnej dohode telefonicky.

             

            Individuálne diagnostiky a intervencie, ktoré máme naplánované priamo u nás v CPPPaP Tvrdošín-Medvedzie, naďalej prebiehajú podľa dohodnutých termínov v prípade, že dieťa nejaví známky ochorenia príp. nebolo za posledných 14 dní v zahraničí (v oblastiach s výskytom koronavírusu). Prosíme teda rodičov detí, ktoré sú choré alebo sa u nich prejavujú príznaky ochorenia (kašeľ, soplík, bolesť hrdla, zvýšená teplota,...) , aby nám túto skutočnosť oznámili telefonicky na číslach 043/ 53 91 160, 0911 539 116, príp. emailom centrumtvrdosin@centrumtvrdosin.sk a dohodneme si náhradný termín.  

            Ďakujeme všetkým za pochopenie a ústretovosť.

              

            Mgr. Denisa Šálková

            sociálny pedagóg

             

             

          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu

          • Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne bude v MŠ prerušený výchovno-vzdelávací proces a všetky hromadné akcie pre deti od 20.02.2020 (t.j.štvrtok) . MŠ bude v prevádzke od 02.03.2020

            zástup.riad.ZŠ s MŠ pre MŠ Habovka

          • Oznam o prerušení prevádzky MŠ

          • Oznamujeme rodičom,

            že  od 24.02. 2020 do 28.02.2020

            bude dočasne prerušená prevádzka MŠ Habovka.

            Prevádzka MŠ Habovka sa začína 02.03. 2020 (t.j. pondelok)

             

        • Vitajte na stránkach našej školy