• 21.03.2024 SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU

          • Každý rok patrí dátum 21.03. dňu Downovho syndrómu. Preto aj my, chceme pokračovať v tejto každoročnej aktivite, ktorou približujeme našim deťom v MŠ, že sú medzi nami aj deti a dospelí so špeciálnymi potrebami. Na znak prejavu úcty a silodarity voči vnímaniu inakosti ochorenia sa zapájame do výzvy rozdielnych ponožiek.

            Milí rodičia, prosíme Vás o spoluprácu, aby ste tak vo štvrtok 21.03.2024 obuli deťom do MŠ dve rozdielne ponožky.      

                                                                                                                                 Za spoluprácu Vám vopred ďakujeme. 

            ​​​Ďakujeme pekne za spoluprácu :-)
          • Vynášanie Moreny

          • Naša materská škola zapája deti do rôznych aktivít spojené nielen s bežným životom, ale aj ako to bolo kedysi. Čiže využívame prvky s folklórnou tematikou. A nebolo to inak aj tento rok, keď sme sa v piatok dopoludnia celá škôlka vybrali k potoku Studená. Tam sme deti oboznámili ako ľudia v minulosti už v očakávaní vítali po dlhej zime jar. Deti niesli symbol zimy Morenu k potoku, kde sme sa porozprávali o tom z akého materiálu sa vyrába, prečo sa hádže do vody, a čo to teda znamená.... Deti sa na to tešili a mali radosť z tohto zážitku. V očakávaní pozerali, kedy sa Morena hodí do vody. Potom sme sa s ňou rozlúčili a budeme dúfať, že snáď aj ku nám už čoskoro zavíta jar. :)

          • Projekt - Čítame pre radosť

          • Naša materská škola sa zapojila do projektu s názvom "Čítame pre radosť", ktorý vyhlásilo MŠVVaM SR. Cieľom rozvojového projektu bolo zriadiť alebo doplniť triedne knižnice. Schválením projektu sme vďaka finančnému príspevku vo výške 250€ rozšírili našu knižnicu o knihy, v ktorých si majú možnosť deti listovať a tak nadobúdať nové vedomosti, skutočnosti, ale aj ponoriť sa do sveta rozprávok. Tešíme sa, že zapojenie do projektu bolo úspešné a pre naše deti prospešné :-).

          • V knižnici

          • Milí rodičia,

            je tu marec, mesiac, pre ktorý je typická práve KNIHA. Prostrednícvom aktivít v našej materskej škole sa snažíme vytvoriť u detí pozitívny vzťah ku knihám. Práve knihy obohacujú mysleľ, formojú osobnosť, ovplyvňujú vnímanie sveta, kreativitu a prinášajú nám mnoho vedomostí. V spojitosti s čítaním a prezeraním si kníh sme zavítali do knižnice, ktorá sa nachádza v materskej škole. Deti sa najskôr oboznámili s pravidlami, ktoré platia v každej knižnici a potom sa mohli ponoriť do sveta rozprávok. Predškoláci navštívili aj knižnicu v ZŠ Habovka, kde mohli nájsť viac kníh z rôznych žánrov. Každé z detí dostalo čitaťeľský preukaz, do ktorého im boli zapísané knihy, ktoré si "zapožičali". Vďaka tejto aktivite mohli zažiť to, ako funguje skutočná knižnica. Keď všetky knihy opäť našli svoje miesto, mohli sme sa vrátiť do triedy a rozprávať o krásnych čitateľských zážitkoch. Chceme povzbudiť aj vás, milí rodičia, aby ste si spolu s vašimi deťmi našli čas na čítanie rozprávok a viedli ich tak k vytvoreniu si pozitívneho vzťahu k literatúre, ktoré ich obohatí o nové vedomosti. No to nie je všetko! Strávite spolu krásne chvíle, ktoré sú pre každé dieťa nenahraditeľné. 

          • Veselé vrecúško - moje prečítané knihy

          • Milí rodičia!

            Začal sa mesiac marec, ktorý je známy ako mesiac kníh. V našej materskej škole máme každý rok aktivitu s názvom "Veselé vrecúško", ktorú už deti veľmi dobre poznajú a vždy sa na ňu tešia. Kedže vedieme deti ku knihám aj v materskej škole, chceli by sme vás milí rodičia týmto spôsobom poprosiť o spoluprácu. Deti dostanú domov papierovú knihu, do ktorej si budú priebežne počas celého mesiaca kresliť príbehy alebo rozprávky z kníh, ktoré im vy doma prečítate. Zároveň vás žiadame, aby dieťa kreslilo samo, nezasahujte mu do kresby. My sa budeme tešiť na kresby v ich knihe, ktorú budú nosiť do škôlky priebežne a ukážu ich nielen pani učiteľkám, ale aj ďalším kamarátom, prípadne aj porozprávajú o príbehu, ktorý nakreslili. Na záver si kresby spoločne vyhodnotíme a deti odmeníme. Bližšie informácie vám k tejto aktivite poskytnú vaše pani učiteľky jednotlivo v triedach. Ďakujeme

            Vaše pani učiteľky

          • Búdky pre vtáčiky

          • V dnešný krásny slnečný deň sme strávili doobedie s niektorými našimi rodičmi a starými rodičmi.  Spoločne  s deťmi vyrábali krásne krmitka, búdky a samozrejme aj potravu pre vtáčiky, ktorou budú počas tohto zimného obdobia prikrmovať vtáčiky. Deti mali nielen veľkú radosť  z prítomnosti svojich blízkych, ale aj z toho, ako mohli pridať ruku k dielu. Nerobilo im problém pribíjať klince, namiešať zmes ako pokrm. Na záver oživili búdky a krmitka zdobenými rôznymi prírodninami alebo maľovaním podľa vlastnej fantázie. Náš školský dvor bude, tak vyzdobenými krásnymi farebnými búdkami a obohatení spevom vtáčikov, ktoré sa budú prikrmovať potravou, o ktorú sa budú spoločne starať.

          • KARNEVAL

          • Fašiangové obdobie je už v plnom prúde a neobišlo ani našu materskú školu. Trieda Slniečka, privítala Zvedavkov aj Šikovníčkov a skvelá zábava sa začala. K deťom zavítal šašo Jašo s ktorým sa deti pred tancovaním rozcvičili. Po úvodnom tanci sa deti predstavili menom a priezviskom a prezradili aká sú maska. Ďalej už nasledovala tanečná zábava na známe detské piesne. Na záver karnevalu dostali všetky deti malý darček a diplom, ktorý im bude pripomínať tento nezabudnuteľný deň. Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Sánkovačka

          • Ako každý rok, tak aj tento rok sme dopoludnia naplánovali milú aktivitu - sánkovačku, na ktorú sa deti počas zimy veľmi tešia. V posledných dňoch sa s nami počasie veľmi zahrávalo, ale podarilo sa nám sánkovačku zorganizovať a odmenou pre pani učiteľky bol úsmev a radosť v detských očkách. Deti sa nielen spúšťali z kopca, ale aj šantili v snehu s kamarátmi. Zažili tak veľa zábavy, smiechu a s dobrou náladou kráčali naspäť do škôlky, kde ich čakala medaila a sladká odmena. 

          • Prvá pomoc - zachráňme medvedíkov

          • Dňa 25.1. 2024 našu materskú škola navštívila pani záchranárka, ktorá oboznámila deti z triedy Šikovníčkov so základmi prvej pomoci. Predstavila im základné orgány ľudského tela, bez ktorých nemôže ľudský život fungovať a to: srdce, mozog a pľúca. Malí záchranári sa učili ako privolať prvú pomoc, aké je základné tiesňové telefónne číslo, ktorým možno privolať všetky záchranné zložky. Čo sa však deťom najviac páčilo boli mackovia, ktorým mohli zachrániť život prostredníctvom masáže srdca. Besiedka priniesla deťom skrze zážitkového učenia veľa nových poznatkov, vedomostí a radostných chvíľ, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Veríme, že tieto vedomosti budú vedieť využiť v čase kedy to bude najpotrebnejšie. ​​​​​​​

            Ak máte záujem vidieť viac fotografií, nájdete ich vo fotoalbume Šikovníčkov. :)

          • Oznam - sánkovačka

          • Milí rodičia!

            Dňa 26.1.2024 ( piatok ) chystáme pre deti sánkovačku. Chceli by sme vás preto poprosiť, aby ste im dali do škôlky vhodné oblečenie ( otepľovačky, šál, čiapku, rukavice, čižmy ), aby im nebolo zima. Lopáre na spúšťanie máme pre všetky deti. V prípade nepriaznivého počasia sa sánkovačka presunie na iný deň, ktorý vám vopred oznámime, takže je potrebné, aby deti mali pripravené oblečenie. Ďakujeme.

            Vaše pani učiteľky

          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Milí rodičia,

            v dňoch 15.1. – 19.1.2024 sa deti z triedy Šikovníčkov zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Ski centre Janovky. Vďaka inštruktorom sa deti oboznámili so základmi lyžovania, ktoré si tak zdokonaľovali počas celého týždňa. V piatok sme tak mohli sledovať, ako každé z detí dokázalo samostatne zlyžovať lyžiarsky svah, čo bol veľký úspech. Veríme, že tento krásny zimný šport budete aj naďalej u detí rozvíjať na rodinných lyžovačkách. 

             

            Viac fotografií nájdete vo fotoalbume Šikovníčkov. 

          • Vianočná besiedka

          • Adventný čas – čas radostného očakávania narodenia Spasiteľa. Tento výnimočný čas, strávili deti z našej materskej školy nácvikom programu na Vianočné besiedky. Deň D nastal 14.12.2023, kedy deti z tried Zvedavkov a Šikovníčkov, vystúpili pred svojimi najbližšími. Trieda Zvedavkov si pripravila milý program o vianočnej pekárni, kde sa deti premenili na malých šikovných pekárov. Trieda Šikovníčkov vystúpila s krásnym príbehom o podstate Vianoc a tým je narodenie Spasiteľa. Láska, ktorá bola vložená v týchto predstaveniach nech prežiari Vaše domovy pokojom a radosťou.

          • Voňavé Vianoce...

          • Tento týždeň si v našej MŠ  pripomìname tradìcie Vianočných sviatkov. Triedy sa nám zmenili na pekáreň a my sme sa mohli zahrať na skutočných pekárov.Podľa receptu sme si zamiesili cesto na medovnìky  a  potom sme si vykrajovali sladké dobroty, ktoré nám pomohli upiecť naše pani kuchárky, ktorým veľmi pekne ďakujeme za pomoc.

        • Vitajte na stránkach našej školy