• Prevádzka MŠ od 8.2.2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania epidemiologického konzília pristúpilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR k rozhodnutiu, že deti môžu od 08.02.2021 nastúpiť do MŠ.

            Podmienkou pre nástup je však otestovanie jedného zákonného zástupcu dieťaťa materskej školy. Testovanie zákonnných zástupcov sa uskutoční dňa 05.02.2021 v MOM v Zuberci v ambulancii MUDr. Evy Brečkovej. Na testovanie je potrebné sa objednať prostredníctvom SMS na tel.čísle: 0903 370 855, a to od 13:30. Testovanie je bezplatné.

            Pred nástupom do MŠ je potrebné vopred vypísať Vyhlásenie o bezinfekčnosti, kde potvrdzujete negatívny výsledok z testu (nie staršieho ako 7dní) 

            Podrobnejšie informácie o nástupe do škôl nájdete v nasledujúcom linku:https://www.minedu.sk/data/att/18599.pdf

          • Urobme si týždeň farebnejší...

          • Ahoj naši milí škôlkári...

            Tak, ani tento týždeň sa nestretneme spolu v našej škôlke, čo je nám veľmi ľúto. Ale nevadí, pripravili sme si niečo pre Vás aj Vašich rodičov, súrodencov, aby sme Vám to trochu spestrili. Tento týždeň Vás čakajú samé farebné nápady.

            Minulý týždeň ste nám poposielali krásne fotky čo ste robili so snehovou nádielkou. 

            Samozrejme aj tí, ktorí nám ešte nestihli poslať nejaké fotky, môžete posielať naďalej svojim učiteľkám. No, ale k tým náším farebným nápadom. 

            Ako ste si všimli, všade okolo nás je poväčšine biely sneh, a Vy si ho môžete trochu urobiť farebnejším, veselším a vtipnejším. Určite budete pri tom potrebovať aj svojich rodičov alebo starších súrodencov. Vo videách Vám predstavíme nejaké nápady, ktorými sa môžete inšpirovať. Ako uvidíte, vo videách použivajú tam pipety, tie môžete nahradiť striekačkami, plastovými fľašami. Potravinárske farbivo temperovými, vodovými farbami. Vašu fantáziu nám môžete ukázať na pobyte vonku, ale ak by Vám bolo už moc zima máme pre Vás aj aktivitky do tepla vo Vašich domovoch. 

            Takže, v mene celého nášho kolektívu pani učiteliek sa už tešíme na Vaše farebné výtvory. 

             

            https://www.messylittlemonster.com/2019/02/snow-volcano-science-experiment.html

             

            Postavte si snehovú sopku

            Predtým, ako začnete tento zábavný vedecký experiment so snehovou sopkou, musíte zo snehu postaviť sopku. Nakopte sneh do tvaru sopky a do jeho stredu zaistite malú trubičku, plastovú fľašu.... Potravinárske, akrylové farby alebo vodové farby trochu oškrabte, aby ste mali z toho trošku prášku). Nezabudnite na ocot a sódu bicarbónu. Môžete si vytvoriť viac snehových sopiek. Každej sopke pridajte inú farbu. Keď ocot reaguje na sódu bikarbónu, vaša sopka vybuchne. 

             

            https://sk.pinterest.com/pin/862017184924904933/

            Farebné ľadové guľe

            Tieto farebné gule si zhotovíte tak, že naplníte balón vodou a môžete pridať farbu. Odložíte do mrazničky na niekoľko dní, aby bola farebná guľa dostatočne pevná. Výsledok bude ohromujúci oplatí sa čakať. 

             

             

            https://sk.pinterest.com/pin/862017184924905077/ 

            Farebné ľadové tehly

            Tieto farebné tehličky si zhotovíte tak, že naplníte napríklad plastové nádoby vodou a môžete pridať farbu. Odložíte do mrazničky na niekoľko dní, aby bola farebná guľa dostatočne pevná. Výsledok bude ohromujúci oplatí sa čakať. 

             

             

            https://sk.pinterest.com/pin/862017184924904807/

            Maľovanie v snehu

            Maľovanie v snehu potrebujete plastové fľaše s malým otvorom na vrchnáčiku, rozprašovače čo nájdete doma, potravinárske farbivo alebo skúste aj temperové alebo vodové farby, studenú vodu, premiešajte a fantázia so zábavou sú ruka v ruke.

             

             

            https://sk.pinterest.com/pin/132645151494752163/

            Otláčanie a maľovanie v snehu

            Tu môžete využiť ozaj hocijaký predmet na otlačenie v snehu a potom si ho pekne vyfarbiť podľa svojich predstáv.

             

             

            https://sk.pinterest.com/pin/55591376631075118/ 

            Farebné koláčiky z formičiek

            Tu môžete použiť aj formičky na pečenie a môžete piecť aj von pekné farebné koláčiky. Namiešajte si rôzne farby do viacerých nádobiek, štetce, formičky. S touto zábavou sa môžete presunúť aj do domov, tak že si sneh môžete nabrať napríklad do hlbších plechov na pečenie a piecť môžete snehové koláčiky.

             

            A keď by sa Vám nechcelo ísť von alebo ste boli už premrznutý zábava môže pokračovať aj v teplom domove.

             

            https://sk.pinterest.com/pin/862017184924903486/

             

            Ľadové maľovanie

            Maľujeme s farebným ľadom obrazy alebo aj v snehu

            Čo budeme potrebovať: formu na ľad

                                                        Vodu do formičiek

                                                        Potravinárske farbivo( temperové, vodové farby)

                                                        Paličky z nanukov

            Postup: do formy na ľad nalejeme vodu a pár kvapiek farbiva, premiešame, vložíme drevenú paličku a necháme stuhnúť v mrazničke. Keď budú ľadové farebné kocky hotové môžeme si nimi pomaľovať výkresy podľa fantázie alebo aj sneh.

             

            https://sk.pinterest.com/pin/759208449679975593/ 

            Maľovanie ľadu

            K tomuto videu budete potrebovať formu podľa Vašich predstáv, napustiť vodou dať zamraziť. A môžete hotový ľad zdobiť vodovými farbami. Napríklad si môžete aj nejakú malú hračku zamraziť do ľadu a potom postupne sa dostanete k svojej malej hračke pomocou maľovania a môžete pridať k tomu aj soľ. Deti uvidia aj ako pôsobí soľ na ľad, že sa môžu jednoduchšie dostať k ich zamrznutej hračke.

            Veríme, že si nájdete čas a strávite ho príjemne pri týchto aktivitkách. Prajeme Vám veľa zábavy.

             

             

             

             

          • Padá sniežik padá...

          • Milé deti, vonku máme krásne počasie a keďže sa nemôžeme potešiť zo snehu spolu s vami, veľmi by sme sa potešili, keby ste nám a aj vašim kamarátom poslali fotky ako trávite chvíle na snehu. Môžete nám poslať fotky  ako sa sánkujete, staviate snehuliaka prípadne ako sa hráte so snehom. Veríme, že už čoskoro sa budeme zo snehu tešiť spoločne. 

            Vaše pani učiteľky :-) 

          • Pečenie medovníčkov

          • Dňa 16.12.2020 v celej našej školke krásne rozvoniavalo. Deň vopred sme si spoločne vypracovali cesto a na noc ho nechali odpočívať v chladničke. Na druhý deň deti vytvorili atmosféru vianočnej pekárne. Každý si vyskúšal vaľkanie cesta a formičkami vykrajovali medovníčky. Naše šikovné pani kuchárky nám dohliadli na to aby sa nám medovníčky nepripálili .Viac fotiek si môžete pozrieť v albumoch jednotlivých tried. 

          • DôLEŽITÝ OZNAM!!!

          • Dôležitý oznam

            RIADITEĽSTVO ZŠ S MŠ Habovka PODĽA METODICKÉHO USMERNENIA MINISTERSTVA ŠKOLSTVA A POKYNOV RÚVZ OZNAMUJE RODIČOM TRIEDY ŠIKOVNÍČKOV (3.TRIEDA), ŽE NA ZÁKLADE POTVRDENIA POZITÍVNEHO TESTU NA KORONAVÍRUS U PEDAGÓGA, S KTORÝM BOLI DETI V KONTAKTE,  JE TÁTO  TRIEDA od 16.12.2020 v 10-dňovej DOMÁCEJ KARANTÉNE. 

             DEŤOM  je nariadená prísna domáca karanténa. Ostatní členovia rodiny zatiaľ karanténu nemajú.

            • DETI  budú na tieto dni hromadne odhlásení zo stravy v školskej jedálni.

            • V prípade ďalších organizačných zmien Vás budeme včas informovať.

            • Z dôvodu  potvrdeného pozitívneho testu na koronavírusu u pedagóga a  uzavretia MŠ majú rodičia nárok počas nariedeného zatvorenia MŠ na ošetrovné člena rodiny. Ošetrovné si vybavíte cez sociálnu poisťovňu /deti do 11 rokov/. Ak ste už čerpali tento rok  pandemické ošetrovné, stačí poslať vyhlásenie. Ak ste nečerpali pandemické ošetrovné musíte vypísať žiadosť.

            PROSÍME O DODRŽIAVANIE KARANTÉNY A ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE.

          • Prišiel ku nám pán Mikuláš

          • Hore briežkom, dolu briežkom,

            zapadali sane sniežkom.

            Na nich svätý Mikuláš,

            pri ňom anjel, z neba stráž.

            Deti nakúkali do oblôčka,

            nedočkavé mali očká.

            Dobrý strýčku Mikuláš,

            pre všetkých dosť darov mál. 

          • Projekt - Erasmus+

          • Ako ste už možno zaregistrovali, naša MŠ je zapojená do projektu Erasmus+, kde si spoločne s ďalšími zahraničnými partnerskými školami vymieňame skúsenosti a v rámci ktorého sa realizujú rôzne aktivity s deťmi. Zhotovovali sme logo projektu, ktoré malo úspech a bolo vybrané spomedzi všetkých ostatných za hlavné logo projektu, mali sme videohovor s  deťmi z Rumunska. Jedna z aktivít, ktorú sme tiež realizovali bola aktivita zameraná na bezpečnosť na cestách – Cesta nie je ihrisko. Deti v rámci projektu, zážitkovým učením na detskom dopravnom ihrisku poznávali základné pravidlá správania sa na dopravných prostriedkoch, oboznamovali sa a rozširovali si poznatky o dopravných značkách, rôznymi hrami a činnosťami si tieto poznatky upevňovali. Niektoré aktivity Vám ponúkame vo fotoalbume po prihlásení sa na stránku.

          • Pokyny - aktualizácia 9.11.2020

            1. Zákonný zástupca oznámi zástup.riad. pre MŠ alebo tr.učiteľkám, ak dieťa nenastúpia do MŠ či už z dôvodu karantény, alebo neúčasti rodičov na plošnom testovaní (izolácie).
            2. Ak dieťa prejavuje príznaky ochorenia alebo im bola nariadená karanténa do materskej školy nemôže nastúpiť ​​​​​​. 
            3. V prípade pozitívne testovanej osoby je nariadená tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok  testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii.  Ak je dieťa  v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára  a oznámi to aj zástup.riad. pre MŠ alebo tr. uč. Deti, ktoré nastupujú do materskej školy po karanténne (izolácii) musia mať okrem vyhlásenia o bezinfekčnosti, aj potvrdenie od lekára s vyznačeným termínom od kedy do kedy trvala karanténa. 
            4.  Každý rodičia je povinný pred nástupom dieťaťa do materskej školy  9.11.2020 vyplniť vyhlásenie o bezinfekčnosti. https://mshabovka.edupage.org/a/tlaciva
            5. DO MATERSKEJ ŠKOLY NEMÔŽE VSTÚPIŤ OSOBA BEZ NEGATÍVNEHO VÝSLEDKU ANTIGÉNOVÉHO ALEBO PCR TESTU  V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 20 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu na covid-19. 
            6. Prevádzka materskej školy bude  od..6:30....do...15:30....
            7. Jednotlivé triedy budú mať určený časový harmonogram. Skupina detí sa nebude premiešavať. Zberné triedy (ráno, poobede) sa do odvolania rušia.
            8. Dieťa do MŠ sprevádza iba jeden zákonný zástupca alebo zodpovedná osoba, ktorá má na dieťa splnomocnenie a odovzdá ho výhradne učiteľke materskej školy. Zdržiavanie sa v priestoroch MŠ sprevádzajúca osoba obmedzí na nevyhnutné minimum. Žiadame, dodržiavať 2m rozostupy a nezhromažďovať sa pri vstupe.
            9. Organizovanie ostatných hromadných podujatí (napr. besiedky, výlety,) je zakázané.                                    Materská škola nemôže organizovať školy v prírode, školské výlety, výlety, exkurzie, saunovanie, jazykové kurzy, kurzy pohybových aktivít v prírode, ktoré sa organizujú napríklad vo forme: lyžiarske kurzy/výcviky, snoubordingové kurzy/výcviky, plavecké kurzy/výcviky, turistické kurzy/výcviky, ako aj športové kurzy/výcviky v prírode.
            10. Každý kto vstúpi do budovy zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore MŠ a pri odvádzaní dieťaťa z MŠ. To je: R-O-R nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk/ Pri príchode a odchode má rúško každý kto vstúpi a odchádza z budovy.
            11. Deti majú odporúčané nosiť rúška, ostatní povinne nosia rúško.
            12. Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti majú odporúčané nosiť rúška. (rúško majú zabalené v skrinke). Pri pobyte von mimo areálu MŠ budú deti nosiť rúška (okrem detí do 3rokov).
            13. Zákonný zástupca bude po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni (vrátane víkendov a sviatkov) predkladať písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.                                                          V prípade neprítomnosti dieťaťa/žiaka v škole a školskom zariadení z dôvodu:                                             podozrenia na ochorenie COVID-19 (označený ako „Úzky kontakt“ RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom)                                                                                                                                     ochorenia na COVID-19 (potvrdené ochorenie RÚVZ, infektológom alebo všeobecným lekárom) predložiť pri návrate dieťaťa/žiaka do školského zariadenia "Potvrdenie o chorobe" vydané len všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo u plnoletých žiakov všeobecným lekárom pre dospelých (u ktorých je dieťa/žiak v starostlivosti) a to bez ohľadu na dĺžku trvania jeho neprítomnosti.
            14. Bude sa vykonávať každodenný ranný filter. (bude sa taktiež vykonávať meranie telesnej teploty deťom pri príchode do triedy). V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID-19) dieťa nepreberie. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré  by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačka, náhla strata chuti, čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy. Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z mnohých príznakov COVID-19 je dieťa umiestnené  do samostatnej miestnosti a učiteľ kontaktuje zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. V prípade, že zákonný zástupca má u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho.
            15. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj nahlásenia, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            16. V prípade, že dieťa do MŠ nenastúpi,  vždy túto skutočnosť ohlási vopred, alebo ráno od 7:00-8:00
            17. V závislosti od poveternostných podmienok sa prevažná väčšina aktivít s deťmi bude organizovať v areáli MŠ. Zvýšená pozornosť bude venovaná rozvíjaniu a upevňovaniu hygienických návykov. 
            18. Nosenie hračiek a pomôcok z domáceho prostredia do MŠ je zakázané.
            19. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.
            20. Krúžková činnosť do odvolania nebude realizovaná. Taktiež logopedická starostlivosť do odvolania nebude realizovaná
          • Oznam

          • Dňa 6.11.2020 (piatok)9.11.2020 (pondelok) bude  prevádzka MŠ v bežnom režime

          • OZNAM

          • Dňa 30.10.2020 (piatok) a 2.11.2020 (pondelok) bude dočasne prerušená prevádzka MŠ 

          • Poďakovanie - šarkaniáda

          • Milí rodičia,

            Chceli by sme vám veľmi pekne poďakovať za vašu spoluprácu pri púšťaní šarkanov s vašimi deťmi. Všetky šarkany, ktoré ste nám odfotili a poslali boli krásne. Na fotkách bolo vidieť ako deti prejavujú radosť a nadšenie, že môžu utekať so šarkanom oproti vetru. Určite ste zažili kopec zábavy a smiechu. Počasie nám v týchto dňoch prialo, a tak sme v areáli našej materskej školy ešte zopár šarkanov popúšťali. :) Deti sa veľmi tešili a za odmenu dostali medajlu a drobnú sladkosť. Chceme sa o tento zážitok podeliť aj s vami milí rodičia, tak sme urobili zopár fotiek, ktoré nájdete aj vo fotoalbumoch svojich tried. Ďakujeme 

            Vaše pani učiteľky :)

        • Vitajte na stránkach našej školy