• MAĽOVANIE NA ASFALT

          • Dnešné dopoludnie sme si spolu s deťmi spríjemnili aktivitou maľovaním na asfalt. Témou tohto týždňa sú Exotické zvieratká a keďže sa nám nedalo vycestovať do ZOO, tak sme sa rozhodli, že si Zoo nakreslíme pred materskú školu. Mali sme v ponuke krásne farebné kriedy, možnosť odkresľovať z predlohy obrázkov zvierat aj podľa šablón, listovať v knihách pani učiteľkami pred kreslené zvieratká, ktoré už podľa vlastnej fantázie vyfarbili alebo si kreslili sami bez predlohy. Ukázalo sa, že si s touto výzvou veľmi ľahko poradili a vznikli naozaj krásne kresby.

          • S batôžkom cez hory....

          • Spolu s  deťmi z našej materskej školy sme sa vybrali dňa 25.5.2023 na výlet vláčikom na Stodolisko. Aj keď nebolo veľmi slnečno, neodradilo nás to. Trieda Šikovníčkov a Zvedavkov vystúpili pri pizzerii Blatná, kde smerom od hasičskej zbrojnice pešo pokračovali na Stodolisko. Trieda najmenších Slniečok sa vyviezla až na zástavku a pokračovavala na ihrisko pod Závazom, kde si zaskákali na tenisovom kurte, kým čakali na ostatné deti. Spoločne sme sa potom prešli na návštevu ku rodine Pavčových, ktorí sa venujú chovu rýb. Deti tu mali možnosť pozorovať viac druhov rýb, ktoré vyskakovali za potravou, ktorú im sypal pán Pavčo. Po obhliadke rýb sa deti občerstvili ovocím a vodou, a mohli sme pokračovať v prechádzke smerom na Úboč, kde sme mohli pozorovať pasúce sa ovečky a kravičky. Deti boli na túto menšiu túru dobre vyzbrojené- boli poobúvané do gumákov a oblečené v pršiplášťoch- takže im nerobilo problém chodiť po mlákach, mokrej tráve či zablatenej ceste. Po kratšej obhliadke domácich zvieratiek sme sa s batôžkami rozhodli pokračovať v bádaní, skúmaní Brežnou cestou späť ku vláčiku. Všetky deti statočne zvládali chôdzu aj po nerovnom teréne a cestu si spríjemnili spevom známych pesničiek. Pri hasičskej zbrojnici nás už čakal vláčik, ktorým sme pokračovali dedinou, Blatnou a smerom na Zuberec. Unavené a šťastné deti sa posilnili ešte vodou a sladkou odmenou. 

          • PLAVECKÝ VÝCVIK

          • Prvé dva májové týždne sa predškoláci zúčastnili plaveckého výcviku v Kolibe Josu.

            Plávanie má mnoho priaznivých účinkov na celé telo. Pomáha zlepšiť koordináciu a rovnováhu, rozvíjať svaly a kĺby,  zlepšuje aj silu ich srdca a pľúc a v neposlednom rade pomáha rozvíjať mozog. Deti sa hrovou formou oboznamovali so základmi plávania, skúšali si rôzne zábavné aktivity vo vode ako vláčik, chobotnicu, skok do vody, chytanie žralokov... Každým dňom sa zlepšovali a aj vďaka skvelým a trpezlivým inštruktorom si dnes môžu hovoriť PLAVCI. Snahu inštruktorov ocenili všetky deti, ale myslíme, že aj Vy milí rodičia. Tak nech už príde leto, aby deti mohli svoje schopnosti naďalej rozvíjať. Chceme sa poďakovať rodičom a starým rodičom, ktorí nám prišli pomôcť so sušením a zároveň pánovi Vrlákovi, ktorý bol vždy včas na mieste a šťastlivo nás dopravil tam, kde sme potrebovali.

            Viac fotografíí nájdete vo fotoalbume Šikovníčkov. :)

          • Divadlo o medvedici a myške

          • Dňa 4. mája 2023 navštívilo našu materskú školu opäť divadlo... Divadelného predstavenia sa zúčastnili triedy Slniečok, Zvedavkov a Šikovníčkov. Príbeh o láskavej medvedici a chamtivej a samoľúbej myške, dal deťom krásny príklad toho, čo je v živote dôležité. Deti sa do deja s radosťou zapájali. Hudba, kostýmy či vtipné odpovede detí, urobili z tohto predstavenia nezabudnuteľný zážitok. Láska je tu navždy, tak ako mesiac odznelo v predstavení  a pre všetkých zúčastnených pekný odkaz, že dobro víťazí nad zlom.

          • Máj, máj, máj zelený pod oblôčkom sadený

          • Tradične na 1. mája sa u nás každý rok v škôlke stavia pre dievčatá máj. Takto ho stavali naši chlapci predškoláci, dievčatá ho krásne vyzdobili farebnými stužkami a spoločne sme si zahrali a zatancovali na ľudovú nôtu. 

          • Naša milá Zemeguľa, Zemička......

          • Minulý týždeň sme mali v našej materskej škole tému ,, SOS Chráň ma“

            Deti sa počas celého týždňa oboznamovali, utvrdzovali a spoznávali s témou, so situáciami, čo je správne a naopak, čo nie je správne pre našu krásnu planétu Zem. Za pekného piatkového slnečného dopoludnia sme sa vybrali s našimi deťmi na prechádzku.

            Slniečka- najmenší na školskom dvore, Zvedavkovia- stredné deti okolo potoka Studená a ku krížu a Šikovníčkovia- naši predškoláci, sa vybrali smerom k cintorínu a jeho okoliu.

            So sebou sme si zobrali gumené rukavice a veľké vrece. Deti vôbec nezaháľali, zodpovedne sa postavili k zbieraniu odpadkov a priložili ruku k dielu. Mali z toho nesmiernu radosť. Dohodli sme sa na spoločné stretnutie pre škôlkou. Povysýpali z vriec svoje nazbierané odpadky, kde pred sebou mali predkreslené makety zemegúľ – usmiatej a smutnej.

            Najprv povykladali odpadky na smutnú planétu a nebolo ich veru málo, potom poprikladali prírodniny- konáre, mach, kôru zo stromov, ktoré si nazbierali aj počas čistenia prírody. Mali možnosť vidieť pri sebe dve planéty, a teda vyskúšať si aj kritické myslenie, ktorá zemeguľa sa im páči viac. Samozrejme, že boli za obraz tej, na ktorej bolo vidieť čistú planétu bez odpadkov.

            Za spoločnú akciu prispievania ku krajšej planéte, ktorú mali úspešne za sebou, sa obdarovali potleskom. Pani učiteľky mali pre deti ešte jednu výzvu, ktorá ich čakala na víkend. Spolu so svojimi najbližšími sa môžu vybrať niekam na prechádzku, pričom môžu pozbierať odpadky a pošlú svojim pani učiteľkám spoločné fotky z rodinnej akcie, ktoré si vystavia na nástenku.

            Táto víkendová výzva sa nám potvrdila už aj minulý rok a bola veľmi úspešná, tak veríme, že budeme môcť aspoň takto viesť naše deti k ohľaduplnosti voči našej planéte.

            Za krásnu spoluprácu budú deti odmenené.

          • Vitajte na stránkach našej školy