• Lyžiarsky výcvik

          • Od 21.2.2022 do 25.2.2022 sa deti plniace povinné predprimárne vzdelávanie zúčastnili 5-ňového lyžiarskeho výcviku. Ani prvý upršaný deň deti neodradilo od toho, aby sa naučili lyžovať. Čo svädčí o tom, že každé dieťa zvládlo zlyžovať svah na malom vleku. Deti sa počas lyžiarskeho výcviku naučili nielen lyžovať, ale naučili sa byť na svahu ohľaduplní a nápomocní pre svojich kamarátov. Počas týchto dní si deti odniesli veľa zážitkov, na ktoré budú spomínať veľmi dlho. Za ich snahu a odhodlanie boli odmenené diplomom, zaslúženou medailou a sladkou odmenou. Ďakujeme lyžiarskej škole Moty ski snowboard school, úžasným inštruktorom za to, že sa s odhodlaním venovali deťom naučiť ich správnu techniku lyžovania, pani učiteľkám, ktoré pomáhali a s deťmi trénovali lyžiarske zručnosti, pánovi Staňákovi za odvoz a rodičom za každodenné sladké potešenie. 

            viac foto vo fotoalbume 

          • Sánkovačka

          • Ročné obdobie ZIMA nám poskytuje možnosť vykonávať množstvo jedinečných a zábavných športov, aktivít.
            Jednou z tých neobľúbenejších je práve kĺzanie sa po snehu či už na saniach, boboch,
            lopároch... Deťom sme chceli poskytnúť jedinečný zážitok z kĺzania sa so svojimi kamarátmi. Počkali sme kým napadne dostatok snehu, vzali si lopáre a pustili sa do spúšťania. Deti sa cítili ako skutoční pretekári a na záver sa tešili zo získaných medailí. Bola to veľká zábava pre všetkých.

          • Karneval 03.02.22

          • Na karnevale nám veselo bolo, tancovalo sa a veselo zabávalo. Úsmev detí nám prezradil, že sa im tento deň veľmi páčil. Niektoré deťúrence, však kvôli chorobe smutné doma ostali, a tak sme sa rozhodli, že si deň v maskách ešte niekedy v mesiaci jùn zopakujeme. Viac fotiek z karnevalu si budete môcť pozrieť v albumoch tried. 

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom,

            že od 23.12. 2021 (štvrtok) do 07.01. 2022(piatok)

            bude dočasne prerušená prevádzka MŠ Habovka.

            Prevádzka MŠ Habovka sa začne 10.01. 2022 (t.j. pondelok)

          • Vianočná besiedka

          • Už ako býva zvykom u nás v materskej škole, s blížiacimi sviatkami Vianoc sa koná Vianočná besiedka. Ani tento rok nám situácia nedovolila, aby sme zažili tú nádhernú atmosféru Vianoc spoločne s Vami milí rodičia, babky, dedkovia, starký, starké, súrodenci. Aj napriek zložitej situácii si deti spoločne s pani učiteľkami pre Vás pripravili krátky program, ktorý Vás veríme poteší a spríjemní Vám tieto predvianočné chvíle. Prajeme Vám príjemné pozeranie a zároveň Vám želáme pokojné prežitie Vianočných sviatkov.

            kolektív MŠ Habovka

             

            Slniečka

            Zvedavkovia

            Šikovníčkovia

            Folklórny krúžok

          • Vianočné pečenie

          • Tešíme sa na Ježiška,

            a pre naše hladné brušká

            upečieme medovníčky

            lepšie než sú od babičky.

            Sviatky Vianoc sa spájajú s množstvom tradícií a jednou z nich je aj pečenie medovníčkov. Medovníčky patria k tradičným dobrotám, ktoré zdobia naše stoly počas týchto najkrajších sviatkov v roku. A tak ako každý rok, tak aj dňa  15. decembra sme si v našej materskej škole zorganizovali obľúbenú aktivitu pre deti - dopoludňajšie pečenie medovníkov. S pani učiteľkami si deti deň vopred pripravili podľa návodu cesto na medovníčky, ktoré nechali odležať do druhého dňa. Keď už bolo cesto oddýchnuté, tak sa mohli pustiť do prípravy pečenia. Pripravili si zásterky, valček, podložku, formičky a výroba a pečenie medovníkov sa mohlo začať. V pozadí nám hrali známe koledy. Deti s veľkým nadšením vaľkali cesto a vykrajovali. Kým sa nám medovníčky piekli pri našich pani kuchárkach, tak sme si spoločne po sebe urobili poriadok a pani učiteľky zatiaľ pripravili za ich usilovnosť menšiu hostinku z ovocia a sladkú odmenu. Keď sa všetci pohostili, tešili sme sa z hotových upečených medovníkov, ktorých vôňa sa šírila celou našou škôlkou.

          • Cesta do Grécka v rámci projektu ,,Moderní učitelia“

          •      V dňoch od 22. novembra 2021 do 26. novembra 2021 sa pani učiteľky z materskej školy, Mgr. Jaroslava Kuková, Bc. Miroslava Litváková, Mgr. Katarína Vrabcová, Mgr. Lucia Vilčinská pod vedením pani riaditeľky PaedDr. Miroslavy Mydliarovej zúčastnili programu Erasmus+. Išlo už o druhé stretnutie v rámci projektu ,,Moderní učitelia“, kde učiteľky navštívili Grécko a to konkrétne ich hlavné mesto Atény s cieľom spoznať vzdelávací systém v Grécku a načerpať tak nové nápady, ktoré využijú vo výchovno-vzdelávacom procese s deťmi. Učiteľky sa vzdelávali v oblasti využívania informačno-komunikačných technológii. Celý program sa niesol na tému ,,ROBOTIKA“.

                 V prvý deň vzdelávania Pietros Georgiakakis, PhD prezentoval najnovšie inovácie v IKT vzdelávaní. Predstavil účastníkom didaktické pomôcky ako LegoWedo, TUTOBO robota, STEAM aktivity, aktivity vo virtuálnej a rozšírenej realite. Taktiež nás oboznámil s mestom Atény a s jeho najväčšími pamiatkami ako je  Akropola, Parthenon, námestie Syntagma.

               Počas druhého dňa sme spoznávali historické centrum Atén a navštívili sme slávnu Akropolu, kde sme mohli obdivovať monumentálne a najstaršie stavby, ktoré siahajú až do roku 460 p.n.l.  Obdivovali sme aj námestie Syntagmy, kde prezidentská stráž pri striedaní tancuje špeciálny rituálny tanec. Prechádzali sme sa uličkami Atén a vdychovali vône a rytmus mesta Atény. Na záver sme ochutnali špeciality gréckej kuchyne v miestnej reštaurácii.

                 Tretí deň sa niesol v duchu stretnutí s miestnymi autoritami, ktoré nás oboznámili s gréckym vzdelávacím systémom, ktorý je odlišný od nášho vzdelávacieho systému. Navštívili sme ,,MusicTree“, hudobnú školu, kde nám predstavili zaujímavé vzdelávacie aktivity pre deti spojené s hudbou. Program pokračoval v materskej škole ,,Mia Fora ki Enan Kero“, kde si pre nás pani učiteľky pripravili program naplnený gréckou hudbou a informáciami z gréckej kultúry.

                 Nasledujúci deň sme trávili v materskej škole ,,Mia Fora ki Enan Kero“,kde sme mali možnosť vidieť vzdelávacie aktivity s deťmi v 4 vekových kategóriách od najmladších až po predškolákoch. Mohli sme vidieť materiálne vybavenie materskej školy, systém ich práce a inšpirovať sa aktivitami, ktoré nám prezentovali.

                Posledný deň patril prezentáciám, kde jednotlivé krajiny ako je Turecko, Estónsko, Španielsko, Grécko a Rumunsko prezentovali vzdelávacie aktivity s deťmi, ktoré robili na tému ,,Robotika“. Navzájom sme sa inšpirovali a vzdelávali v oblasti informačno-komunikačných technológií (IKT).

                 Plný dojmov, zážitkov, vedomostí a zručností, ktoré sme nadobudli pri tejto návšteve sa budeme snažiť zúročiť pri našej práci s deťmi, aby sme ich tak lepšie pripravili na budúcnosť.

          • Prišiel svätý Mikuláš

          •    Dňa 6. 12. 2021 je sviatok svätého Mikuláša. Mikuláš bol biskup, ktorý mal veľmi dobré a láskavé srdce, obdarúval chudobných. Táto tradícia sa zachováva až dodnes, kedy Mikuláš chodí so svojimi pomocníkmi zaklopať na okienko a nechá pre dobré deti vo vyčistenej čižmičke nejaké dobroty, hračky. Pre veľkých nezbedníkov kus uhlia, zemiak či cesnak.

            Dopočuli sme sa, že  aj tento rok zavíta do našej materskej školy. Spoločne sme si preňho pripravili básne, piesne a dokonca aj tanček.  Deti už netrpezlivo očakávali jeho príchod. Keď sa otvorili dvere, všetky detské srdcia zahoreli radosťou. Spolu s Mikulášom sme privítali aj anjela, ktorý priniesol so sebou úsmev, pokoj a plný balík dobrôt pre poslušné deti. Do triedy Šikovníčkov pribehol aj čert, ktorý upozornil deti na to, aké je dôležité poslúchať, pomáhať a robiť dobré skutky.

            Každá trieda predviedla svoj program a Mikuláš ich odmenil balíčkom plným dobrôt. Deti mu zamávali na odchod a s radosťou rozprávali o svojom zážitku všetkým navôkol.

          • ŠARKANIÁDA

          • Počas krásneho novembrového dňa, keď sa nám poriadne rozfúkal jesenný vietor, rozhodli sme sa pustiť si šarkany.  Pretrvávajúca pandémia COVID19 nám tento rok nedovolila sa opäť stretnúť s rodičmi, tak sme si s deťmi zorganizovali šarkaniádu v areáli materskej školy. Počasie na púšťanie šarkanov bolo priaznivé a deti sa veľmi tešili. Vyskúšali si ako sa narába so šarkanom, naháňali ho a tešili sa, že vietor posúva šarkanov čoraz vyššie k oblakom. Radosť a detský smiech bolo počuť v celom okolí materskej školy. Na konci deti dostali  medailu, z ktorej mali nesmiernu radosť. Prežili sme krásne dopoludnie.

          • Besiedka s pánom jaskyniarom

          •     Čím chcem byť? Aké povolanie sa mi páči? Práve týmito otázkami sme sa zaoberali počas týždňa s témou pracovné profesie. Deti poznávali rôzne povolania a ich pracovnú náplň. Stali sa tak policajtmi, kuchármi, hasičmi, stavbármi, kaderníkmi, doktormi... Avšak, chceli sme deťom priblížiť aj menej známe povolania a nie len takým obyčajným spôsobom.

                Naše pozvanie prijal pán jaskyniar Pajerský, ktorý pracuje v Brestovskej jaskyni, ktorá sa nachádza v obci Zuberec. Deti zaujímavým spôsobom oboznámil s jeho pracovnou náplňou, s tým, ako vznikajú jaskyne, kde ich môžeme nájsť, ba dokonca, pre aké živočíchy sú domovom. Prezradil, ako túto jaskyňu našli a ukázal nám aj fotografie.

                Taktiež poukázal na to, aké je dôležité chrániť prírodu, starať sa o ňu,  neustále ju poznávať a objavovať všetky krásy, ktoré nám ponúka.

            Šikovníčkovia pozorne počúvali a zapájali sa do rozhovoru. Najväčšmi sa im páčilo, keď si mohli vyskúšať skutočné prilby, ktoré slúžia návštevníkom jaskyne ako ochrana hlavy. Spoločne si zahrali hru, v ktorej sa premenili na komáre a netopiere.

                Keď deti nadobudli mnoho nových poznatkov, poďakovali sa a zamávali pánovi jaskyniarovi na odchod. Deťom sa veľmi páčila jeho návšteva a už sa nevedia dočkať, kedy navštívia Brestovskú jaskyňu, plnú skrytých tajomstiev. Veríme, že pána jaskyniara uvidíme v našej materskej škole aj o rok.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            po telefonickom kontakte a odporúčania RÚVZ v DK , na základe pozitívneho výsledku pedagogického zamestnanca v ZŠ a NEPEDAGOGICKÉHO ZAMESTNANCA V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI, Vám oznamujeme, že v termíne od 15.11. do 19.11.2021 (budúci týždeň) bude prevádzka MŠ fungovať iba v POLDENNOM REŽIME (od 6:30 do 12:00). Bližšie informácie Vám boli zaslané do správy. 

            Ďakujeme za ústretovosť a za pochopenie.

            Žiadame Vás o dôsledné dodržiavanie pokynov RÚVZ.

            S pozdravom vedenie školy.

          • OZNAM

          • Oznamuje rodičom, že 28.10.2021(štvrtok) a 29.10.2021(piatok) bude dočasne prerušená prevádzka materskej školy. Prevádzka materskej školy sa začne 2.11.2021 (t.j. utorok)

          • DOBROTKOVO - súťaž pre MŠ

          • Milí rodičia, naša materská škola je zapojená do súťaže Hyza - dobrotkovo. Podmienkou zapojenia sa do hlasovania za našu škôlku je kúpa akéhokoľvek produktu Hyza, ktorý je označený súťažnou etiketou. Pre školku je možné vyhrať finančnú odmenu, avšak možnosť výhry o rôzne ceny majú všetci, ktorí sa zapoja do súťaže. Bloček z kúpy si nezabudnite starostlivo uchovať, budete ho potrebovať v prípade výhry. Tak neváhajte, hyza produkty nakupujte a za našu MŠ hlasujte. Prikladáme link, na ktorom nájdete bližšie info. Hlasovať môžete do 24.11.2021. Ďakujeme

            https://hyza.sk/dobrotkovo/sutaz/#steps

          • ŠARKANIÁDA

          • Milí rodičia,

            Ako každý rok, tak aj tento rok naša materská škola organizuje šarkaniádu. Chceli by sme vás preto poprosiť, aby ste vašim deťom pomaly prichystali šarkany. Na budúci týždeň ich pôjdeme púšťať s deťmi. Šarkany si budú deti púšťať v jednotlivých triedach so svojimi pani učiteľkami. A ak sa niektoré deti z dôvodu choroby šarkaniády nezúčastnia, tak nám pošlite fotky, ako ste si vy púšťali šarkana doma. V prípade priaznivého počasia vás budeme včas informovať, kedy si majú deti priniesť šarkany do materskej školy. Tešíme sa a ďakujeme.

            Kolektív MŠ


          • JESENNÉ TVORIVÉ DIELNE

          • Dnes sme spoločne strávili dopoludnie na školskom dvore. Pre deti sme pripravili aktivity, pri ktorých mali možnosť hrať sa a manipulovať len s prírodninami. Po triedach si deti vyrábali jesenné dekorácie, tvorili nápis - JESEŇ, podľa pokynov sa pohybovali po štvorcovej sieti a tým si precvičili pravo-ľavú orientáciu a pri poslednej aktivite ukladali gaštany na nakreslené obrázky. Deti boli za svoju aktivitu odmenené diplomom. Všetky dekorácie máte možnosť vidieť pred našou škôlkou. 

        • Vitajte na stránkach našej školy