• Farebný týždeň

          • Minulý týždeň sa naša MŠ zmenila na farebnù. Každý deň sme sa venovali jednej farbe,s ktorou sa deti oboznamovali rôznymi aktivitami, hrami. Ďakujeme rodičom za spoluprácu pri upevňovanì si farieb pomocou oblečenia.

          • Zeleninový deň

          • Zeleninový deň- finančná gramotnosť

            Jeseň je už v plnom prúde a kto na jar sial teraz žne úrodu. O úrode na poliach a v záhrade sme sa s deťmi celý týždeň rozprávali. Na konci týždňa sme pripravili pre všetky triedy našej MŠ aktivity na tému Zeleninový deň spojený s finančnou gramotnosťou. V triede Slniečok deti pomenovali, ochutnávali, odšťavovali a kreatívne tvorili zo zeleniny. Trieda Zvedavkov deťom ukázala rastliny a ich plody pod lupou či mikroskopom, odtlačkom rozkrojeného zemiaku vytvorili spoločné vrece a prevážali zemiaky na fúriku podľa toho aké číslo im padlo na kocke. Trieda Šikovníčkov bola zameraná na počítanie pri programovaní digitálnej pomôcky včielky BeeBot, ďalej sa zahrali na obchod, skladali euro puzzle či hrali euro pexeso. Bol to náučný a pekný deň, z ktorého si deti odniesli veľa zážitkov a vedomostí. Utvrdili sa vtom, že zelenina je pre naše telo veľmi prospešná, pretože jej vitamíny nám nič iné nenahradí.

             

          • Divadlo Dúha

          • Dňa 9.10.2023 k nám do materskej školy zavítal mravec Gregor s kamarátmi z bábkového divadla Dúha. Porozprávali nám krásny príbeh o hľadaní domova, láske, odvahe a priateľstve.

          • Farebný týždeň v MŠ 16.10.2023-20.10.2023

          • Milé deti, rodičia. Budúci týždeň sa v našej materskej škole bude niesť v znamení farieb. Každý deň, počas celého dňa, budú všetky aktivity a hry zamerané na objavovanie jednej farby. Preto Vás chceme poprosiť o spoluprácu. V jednotlivé dni môžete oblečenie alebo doplnky- ako sú gumičky, sponky, prispôsobiť do farby dňa.  

            Pondelok ŽLTÁ

            Utorok ČERVENÁ

            Streda MODRÁ

            Štvrtok ZELENÁ

            Piatok MI(napr. jedna ponožka červená, druhá zelená, tričko žlté, tepláky modré...)

          • Ovocný deň

          • Tento týždeň sa niesol v znamení témy Dary prírody - OVOCIE, s ktorým sa deti oboznamovali a poznávali ho. Na záver tejto krásnej a zároveň aktuálnej témy sme pripravili v našej materskej škole deň plný ovocia. Práve vďaka Vašej spolupráci, za ktorú Vám veľmi ďakujeme, mohli vidieť veľké množstvo ovocia, či už domáceho, alebo exotického. Pri jeho skúmaní však využívali všetky zmysly. Ochutnávali ho, pozorovali plody, listy, vnímali intenzívnu vôňu, ktorá rozvoňala celú materskú školu. Hmatom skúmali rozličné povrchy ovocia, ale aj listov. No keďže deti sú veľmi bystré a vedia, že aj z ovocia môžeme vyrobiť ďalšie produkty, tak sme sa do toho pustili - odšťavovali, vykrajovali ovocie, ktoré sa následne sušilo. Následne mohli vyskúšať aj domáci čučoriedkový, či marhuľový džem a vidieť, ktoré produkty je ešte možné vyrobiť z ovocia. Bol to veľmi príjemný deň, počas ktorého všetky deti dostali poriadne množstvo vitamínov, preto veríme, že choroby ich budú obchádzať míľovými krokmi. 

             

            Viac fotografií nájdete vo fotoalbume každej triedy. :) 

          • Jeseň pani bohatá

          •  

            Máme tu jedno z najkrajších ročných období, kedy sa nám príroda ukazuje v krásnom šate, a preto sme do našej materskej školy, tak, ako každý rok sme si  pozvali dňa 2.10.2023 mamičky, babičky, starké na strávenie do obednej chvíľky so svojimi deťúrencami pri akcii s názvom Jesenné tvorivé dielničky. Deti  spolu so svojimi najbližšími vyrábali z prírodnín   jesenné venčeky, ikebany a iné krásne výtvory, ktoré neskôr s pani učiteľkami vystavili na nástenku a aj pred materskú školu, aby boli k nahliadnutiu, aj ostatným okoloidúcim.

             

          • Vitajte na stránkach našej školy