• Plavecký výcvik

          • Dnešným dňom ukončili naši predškoláci dvojtýždňový plavecký kurz v Kolibe JOSU pod vedením plaveckej školy Tulipánik z Dolného Kubína.

            V priebehu týchto dní sa deti adaptovali na vodné prostredie, prekonali strach z vody a naučili sa zvládnuť základné plavecké zručnosti (dýchanie, ponáranie, lovenie predmetov, orientácia pod vodou, vznášanie, splývanie na bruchu a chrbte, skoky do vody, napodobnenie jednoduchých plaveckých pohybov.

            V posledný deň absolvovali preteky v plávaní na chrbte s doskou. Čas preplávania im bol zaznamenaný na vysvedčenie, ktoré dostali.

            Deti odchádzali šťastné a tešia sa, kedy sa spoločne s rodičmi vyberú plávať, aby ste sa mohli spoločne s nimi tešiť z ich dosiahnutého úspechu.  

          • Máj, máj, máj zelený pod oblôčkom sadený...

          • Tradične na 1. mája sa u nás každý rok v škôlke stavia pre dievčatá máj. Na začiatku sme si povedali niečo z histórie a oboznámili sme deti, prečo sa stavia máj. Deti sa pripravili na stavanie mája a vyobliekali sa do krojov.  Takto ho stavali naši chlapci predškoláci, dievčatá ho krásne vyzdobili farebnými stužkami a spoločne sme si zahrali a zatancovali na ľudovú nôtu. Deti mali veľkú radosť.

          • Vitajte na stránkach našej školy