• Zápis detí do materskej školy

          • VEDENIE ZŠ S MŠ HABOVKA OZNAMUJE RODIČOM, KTORÍ MAJÚ ZÁUJEM PRIHLÁSIŤ SVOJE DIEŤA DO MŠ, ŽE PODÁVANIE

            ŽIADOSTI O PRIJATIE DIEŤAŤA DO MATERSKEJ ŠKOLY

            NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            SA USKUTOČNÍ  V TERMÍNE od 01.5.2024 do 31.05.2024

             

            Je potrebné vypísať elektronickú žiadosť , ktorú nájdete na  web stránke materskej školy mshabovka.edupage.org  v časti  zápis do MŠ, elektronická žiadosť.

            Súčasťou žiadosti je potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní. 

             

            AK IDE O DIEŤA SO ŠPECIÁLNYMI VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍMI POTREBAMI  JE POTREBNÉ K ŽIADOSTI PRILOŽIŤ AJ  vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

             

            VYPÍSANÚ ŽIADOSŤ JE POTREBNÉ VYTLAČIŤ A PODPÍSANÚ OBIDVOMI ZÁKONNÝMI ZÁSTUPCAMI (okrem výnimiek uvedených v Podmienkach prijatia) SPOLU S POTVRDENÍM O ZDRAVOTNEJ SPÔSOBILOSTI DIEŤAŤA OD VŠEOBECNÉHO LEKÁRA PRE DETI A DORAST PODAŤ:

            -OSOBNE  DO MATERSKEJ ŠKOLY v čase od 10:00 do 12:30

            -POŠTOU ALEBO KURIÉROM NA ADRESU MATERSKEJ ŠKOLY,

            -E-MAILOM ms.habovka@gmail.com (NASKENOVANÍM ORIGINÁLNEHO TLAČIVA, ORIGINÁL DORUČIŤ PRI PRIJATÍ DIEŤAŤA),

            -ELEKTRONICKÝM PODANÍM DORUČENÝM DO ELEKTRONICKEJ SCHRÁNKY ŠKOLY

             

            Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2024 (vrátane) je predprimárne vzdelávanie povinné. Dieťa, ktoré navštevuje našu materskú školu a do 31.augusta 2024 (vrátane) dosiahne päť rokov veku, sa bez povinnosti opätovne žiadať o prijatie do materskej školy automaticky od 1.9.2024 stáva dieťaťom plniacim povinné predprimárne vzdelávanie.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť a bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania je potrebné k žiadosti predložiť

            • potvrdenie o plnení povinného predprimárneho vzdelávania toto potvrdenie vydá MŠ, v ktorej dieťa už plnilo povinné predprimárne vzdelávanie (deti, ktoré navštevujú MŠ Habovka potvrdenie nepodávajú)
            • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast,
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu

             

            Viac informácii a potrebné tlačivá nájdete v Podmienkach prijatia detí do MŠ a v module PPV

             

            V prípade otázok sa môžete informovať na tel. č. 0911285959  alebo

            na email adrese: ms.habovka@gmail.com

             

            Zápis sa netýka detí, ktoré už materskú školu navštevujú.

             

            Prosíme Vás, ak bude Vaše dieťa na základe žiadosti prijaté do niektorej inej materskej školy, aby ste o tom upovedomili všetky ostatné materské školy, do ktorej ste tiež podali žiadosť.

             

            Linky:

            Podmienky prijímania detí do MŠ  https://mshabovka.edupage.org/a/podmienky-prijimania-deti-do-ms

            Elektronická žiadosť do MŠ https://mshabovka.edupage.org/register/

            Pokyny k vypĺňaniu žiadosti https://mshabovka.edupage.org/a/pokyny-k-vyplnaniu-ziadosti 

            Povinné predprimárne vzdelávanie (informácie,tlačivá) https://mshabovka.edupage.org/a/povinne-predprimarne-vzdelavanie

          • Navštívilo nás Divadlo na hojdačke

          • V stredu 19. apríla navštívilo našu materskú školu Divadlo na hojdačke, s krásnym a poučným predstavením o ekológii. Trieda Slniečok privítala Zvedavkov a Šikovníčkov a s napätím očakávali, čo sa bude diať. Príbeh o 2 vtáčikoch škovránkoch, ktorý si postavili hniezdo na vysokom košatom strome deti zaujal. Veverička, zajac, malé veselé zajačiky a lesný lekár, ďateľ hravou formou poučili deti, aké je dôležité ochraňovať prírodu. Smiech, radosť a dobrá nálada panovala počas celého predstavenia. Prepracované bábky, kulisy a hudba prispeli k celkovému zážitku z predstavenia. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu divadla na hojdačke v našej materskej škole.

          • Habovský speváčik

          • "Ten Habovský mostek ohýba sa..." zaspievali naši predškoláci na okresnej súťaži Habovský speváčik, ktorý sa uskutočnil dňa 21.4.2023 v našej materskej škole. Po dvojročnej prestávke sme sa potešili, že súťaž môžme opäť rozbehnúť. Prihlásilo sa veľa detí z rôznych materských škôl z okresu Tvrdošín a zaspievali nám nádherné ľudové piesne. Speváčikovia reprezentovali svoju obec alebo mesto v zaujímavých a zdobených krojoch. Deti na súťaž pripravili nielen pani učiteľky, ale aj ich rodičia. Niektoré vystupovali s hudobným doprovodom, iné bez doprovodu a niektoré hrali na nástroji aj počas spevu. Súťaž bola rozdelená do pásiem zlaté, strieborné a bronzové. Porota víťazov rozdelila do týchto pásiem, takže nikto neodišiel bez drobnej ceny. A na záver s dobrou náladou sme si spoločne zaspievali pieseň Na Orave dobre.

          • Triedne kolo Habovský speváčik

          • V stredu 12.4.2023 v doobedňajších hodinách sa uskutočnilo triedne kolo do okresnej súťaže Habovský speváčik, ktorý sa bude konať v našej materskej škole. Súťaž bola dva roky zastavená kvôli pandémii, ale sme opäť radi, že môžme dať znova príležitosť našim škôlkarom, aby prezentovali svoje krásne hlasy pri spievaní ľudových piesní. Niektorí predškoláci - Šikovníčkovia, ale aj Zvedavkovia si pripravili pekné ľudové piesne, ktoré zaspievali aj pred ostatnými deťmi. Týmto sa chceme poďakovať aj vám rodičom, že ste vaše deti pripravili a nacvičili s nimi nádherné piesne. A kedže je to súťaž postúpili dve dievčatá z predškolskej triedy a my im budeme držať palce na okresnej súťaži, kde nás budú reprezentovať. Ostatné deti dostali za odvahu zaspievať malú odmenu a veľký potlesk od svojich kamarátov. Tešíme sa, že nám tu vyrastajú šikovné a talentované deti.

          • Zápis detí do 1.ročníka ZŠ

          • Dňa 12.4. 2023 sa v našej základne škole v Habovke uskutočnil zápis detí do 1.ročníka. Predškoláci boli krásne oblečení a plní radosti a očakávania, čo ich v škole čaká. V sprievode svojich rodičov sa vybrali do svoje budúcej triedy, kde ich už čakali tretiaci a pani učiteľka Mgr. Zuzana Tarajová. S hrdosťou si sadli do školských lavíc. Predškolákom a ich rodičom sa prihovorila aj pani riaditeľka základnej školy PaedDr. Miroslava Mydliarová a pani zástupkyňa Mgr. Eva Mokošová, ktoré sa im prihovorili a srdečne ich privítali. Tretiaci si pre predškolákov pripravili krásny program plný zážitkov, plnili zaujímavé úlohy z rozprávky. Počas zápisu sa predškoláci prezentovali nielen recitovaním básní, ale aj spievali známe detské pesničky a ako darček dostali peknú knihu a krabičku so zajačikom. Úsmev a radosť na tvári detí, ktorý bol v školskom prostredí bol znakom, že sa už veľmi tešia, kedy prvý krát vstúpia do školy ako ozajstní prváci.

          • Návšteva knižnice v základnej škole

          • Kedže sa nám skončil marec mesiac kníh, rozhodli sme sa ešte s našimi predškolákmi navštíviť knižnicu v základnej škole. Deti sa do knižnice tešili. Páčil sa im nielen priestor, ale aj množstvo kníh, ktoré si s radosťou poprezerali. Spoločne sme si zhodnotili pravidlá správania sa v knižnici, ako správne listovať knihu a ako dbať o ňu, aby sa nepoškodila. Na záver sme si aj prečítali jednu z kníh z čoho sa naozaj tešili, pretože si vytvorili pohodlie a pozorne počúvali. Tento rok tu boli ešte ako predškoláci, no dúfame, že o rok už ako prváci si tu budú s radosťou a chuťou do čítania vyberať knihy, ktoré už budú aj vedieť prečítať. 

          • Vitajte na stránkach našej školy