• Spúšťanie sa na klzákoch

          • Pani Zima nám dopriala poriadnu snehovú nádielku, z ktorej majú najväčšiu radosť najmä deti. Preto sme sa  rozhodli to naplno využiť. Zobrali sme si klzáky, vyšli na kopec a kĺzanie sa mohlo začať. Táto akcia bola plná smiechu, zábavy a každé dieťa si z nej odnáša príjemné spomienky.

            Viac fotografií šťastných detičiek nájdete vo fotoalbume. 

          • KARNEVAL 03.02.2023

          • Oznamujeme Vám a hlavne deťom, že 03.02.2023 /piatok/ sa v dopoludňajších hodinách v našej materskej škole uskutoční KARNEVAL. Tak Vás rodičia prosíme v deň karnevalu, nabaliť deťom masku veselú. Masky nechajte v skrinkách, deťom pri obliekaní pomôžeme. Tešíme sa na skvelú zábavu.

          • Výsledky volieb do rady školy

          • Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme Vás informovali o výsledkoch volieb do rady školy za zástupcov rodičov Základnej a materskej školy v Habovke:

            Základná škola:

            Mgr. Silvia Jandurová - 29 hlasov

            Lenka Janoštínová - 31 hlasov

            Lívia Jurinová - 29 hlasov

            Vladimír Jurina - 30 hlasov

            Michal Taraj - 32 hlasov

            Magdaléna Žmijáková - 29 hlasov

            Materská škola:

            Martin Leginus - 16 hlasov

            Ing. Dušan Matlák - 4 hlasy

            Ing. Monika Pavlová - 20 hlasov

             

            Zvolení členovia do rady školy za zástupcov rodičov :

            Základná škola:

            Michal Taraj - 32 hlasov

            Lenka Janoštínová - 31 hlasov

            Vladimír Jurina - 30 hlasov

            Materská škola:

            Ing. Monika Pavlová - 20 hlasov

             

            Ďakujeme všetkým zúčastneným rodičom.

          • PRVÁ POMOC S MEDVEDÍKMI

          • Dňa 17.1. 2023 do našej materskej školy zavítala pani záchranárka, ktorá oboznámila všetkých predškolákov s tým, ako sa zachovať v situácii, ktorá je životu ohrozujúca či už pre nás, našich blízkych, alebo úplne neznámych ľudí. Zachrániť život si deti vyskúšali na plyšových medvedíkoch, čo bolo pre ne skutočným zážitkom. Z besiedky si deti odnášajú veľa nových vedomostí, poznatkov, a radostných chvíľ, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,


            z dôvodu skončenia  funkčného obdobia  rady školy  sa  dňa 26.01.2023 uskutočnia  voľby do Rady školy pri ZŠ s MŠ v Habovke, za zástupcov rodičov (zákonných zástupcov)  nasledovným spôsobom:


            1.V termíne najneskôr do 20.01.2023  do 12.00 hod. zákonný zástupca dieťaťa  písomne oznámi a osobne doručí svoju kandidatúru na člena Rady školy pri ZŠ s MŠ v Habovke za  zástupcu rodičov detí (za MŠ) do riaditeľne MŠ v Habovke. (viď. Príloha – Návrh kandidáta na člena rady školy)

            2. Dňa 26. 01. 2023 (štvrtok), v čase  konania volieb dostane každý zákonný zástupca dieťaťa ( jeden zákonný zástupca za 1 dieťa – ak sú v materskej škole súrodenci, tak hlasuje len jeden zákonný zástupca za všetky deti – teda 1 hlas) hlasovací lístok s menami kandidátov.

            3. V hlasovacom lístku označí maximálne jedného zákonného zástupcu detí a hlasovací lístok vloží do pripravenej uzavretej hlasovacej schránky.

            4.Po vykonaní volieb volebná komisia v zložení pedagogických zamestnancov a zástupcov rodičov detí zráta odovzdané hlasovacie lístky a hlasy na platných hlasovacích lístkoch.

            5. Do rady školy je  zvolený  jeden zákonný zástupca,  ktorý vo voľbách získal najvyšší počet hlasov z prítomných voličov.


            Navrh_kandidata_na_clena_rady_skoly.docx

            volebny_poriadok_rady_skoly.doc


          • Zvýšenie stravného od 1.1.2023

          • Vážení rodičia, od januára nového roka t.j. s platnosťou od 1.1.2023 nás čaká celoplošné zvyšovanie cien za stravovanie v školských zariadeniach.

            Preto Vás chceme informovať a prikladáme tabuľku s novými cenami za stravu v našej školskej jedálni.

          • VIANOČNÝ POZDRAV

          • Mrazivé ticho, všade biely sneh,

            konečne pokoj, nebo plné hviezd.

            Všade znie ozvena Vianočného ticha,

            odniekiaľ z tmy mráz do okien dýcha.

             

            Krásne a požehnané Vianoce a šťastný Nový rok 2023

            želá kolektív MŠ

          • sv.Mikuláš

          • Dnes nás v MŠ navštìvil sv.Mikuláš.Deti si pre neho pripravili básničky,pesničky a on ich za to odmenil samými dobrotami. Ďakujeme Urbáru Habovka za finačný prìspevok na zakùpenie balìčkov pre deti a Rodičovskej rade za  ich zabezpečenie. Tešìme sa zase o rok sv.  Mikuláš.

          • Návšteva jaskyniara

          • Našich predškolákov dnes v dopoludňajších hodinách navštívil pán Pajerský, ktorý pracuje v neďalekej Brestovskej jaskyni. Ako každý rok, tak aj tento rok nám prišiel opäť porozprávať niečo zaujímavé o jaskyni. Deti sa na neho veľmi tešili, a kedže tento týždeň spoznávame rozličné pracovné profesie, tak deťom vysvetľoval aj svoju prácu. Predškoláci nešetrili otázkami, pretože ich to veľmi zaujalo. Pozerali si obrázky rôznych jaskýň, ale aj netopierov, ktoré tam žijú. Ďalej im pán jaskyniar priniesol kamene, ktoré pozorovali cez baterku a porovnávali ich. Najväčšiu radosť však mali, keď si mohli dať na hlavu prilbu so zapnutým svetielkom a podliezť prekážky, tak ako by to bolo naozaj v jaskyni. Deti sa radovali a určite si niečo o jaskyniach zapamätali. Spoločne poďakovali pánovi jaskyniarovi, že ku nám prišiel a budeme sa znova tešiť na niečo nové, zaujímavé aj na budúci rok. 

          • Návšteva u miestnych požiarnikoch

          • Tento týždeň si  v  materskej škole hovorìme o doprave, o dopravných prostriedkoch, ako a bezpečne jazdiť na bicykli,oboznamujeme sa  s dopravnými značkami, s dopravnými situáciami.  Dnes sme navštìvili miestnu požiarnicku stanicu, kde nám ujovia  požiarnici ukázali, čo všetko potrebujù k svojej práci, vyskùšali sme  si rôzne pomôcky ktoré využìvajù pri hasenì.Ďakujeme ujom hasičom za ich  čas nás oboznámiť s prácou požiarnika.

          • Farebný týždeň-zhodnotenie

          • Aký by bol svet bez farieb? Smutný, jednotvárny, pochmúrny.

            Minulý týždeň sa naša materská škola odela do farieb. Každý deň bol venovaný jednej farbe, v ktorej deti i pani učiteľky prišli oblečené. Bola radosť sa pozerať do tried, kde prevládala – žltá, červená, modrá, zelená, a na záver týždňa si každý mohol zvoliť rôznofarebné oblečenie. Šikovné detské ručičky zhotovovali výtvory v daných farbách a nástenky sa postupne zafarbovali. Všetky vzdelávacie aktivity a hrové činnosti boli zamerané na poznávanie a upevňovanie názvov farieb.

            Touto cestou ďakujeme za spoluprácu rodičom. Ďakujeme!

            Viac fotiek nájdete na web stránke pod priečinkom fotoalbum.

             

             

             

          • Šarkaniáda-zhodnotenie

          • Tak ako každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok. A do tohto obdobia patrí aj púšťanie šarkanov. Dňa 20. októbra 2022 sa deti z MŠ stretli na Grúni pri cintoríne, aby spolu so svojimi rodičmi a kamarátmi prežili krásne jesenné popoludnie púšťaním pestrofarebných drakov. Vietor nebol veľmi siný, a tak sme museli šarkany trošku ponaháňať. Ale oplatilo sa a nad našimi hlavami sa vznášali šarkany rôznych farieb a veľkostí. Keď sme sa dosýta vyšantili čakala na deti aj odmena v podobe sladkej odmeny a aj medaily. Už teraz sa tešíme na budúcu Šarkaniádu 2023.

             

          • Poďakovanie starým rodičom

          • Milí starkí, chceme sa Vám poďakovať, že ste prijali dnešné pozvanie a strávili ste s nami krásne dopoludnie. Vážime si tieto chvíle a veríme, že kultúrny program, milé pohostenie a jesenné tvorenie s Vašimi vnúčatami sa Vám páčilo. Prikladáme fotky výtvorov. Viac fotiek nájdete na web stránke pod priečinkom fotoalbum.

          • O doprave trochu inak...

          • Dňa 14.10 do našej materskej školy zavítal výchovný koncert ,, NOBBO" o dopravnej výchove. Celý koncert sa niesol vo veselej nálade, kde sa ukázala šikovnosť a odvaha deti zo všetkých tried. Deti majú rady hádanky, preto im nerobilo problém odpovedať aj na dopravné hádanky. Boli skvelým publikom- potleskom a spevom doprevádzali hudobníka. 

          • Potulky Habovkou

          • Dňa 12.10. sa deti z triedy Zvedavkovia a deti z triedy Šikovníčkovia vybrali potulkami Habovkou. Spoznávali sme a obdivovali krásy jesennej prírody, okolité kopce, vrchy, polia, lúky, zmeny vplyvom zmeny ročného obdobia v našej prekrásnej obci Habovka. Počas turistickej prechádzky sme si nazbierali prírodniny, ktoré využijeme pri jesennom tvorení s našimi starkými. Už teraz sa na tvorenie tešíme. 

        • Vitajte na stránkach našej školy