• KARNEVAL

          • Fašiangové obdobie je už v plnom prúde a neobišlo ani našu materskú školu. Trieda Slniečka, privítala Zvedavkov aj Šikovníčkov a skvelá zábava sa začala. K deťom zavítal šašo Jašo s ktorým sa deti pred tancovaním rozcvičili. Po úvodnom tanci sa deti predstavili menom a priezviskom a prezradili aká sú maska. Ďalej už nasledovala tanečná zábava na známe detské piesne. Na záver karnevalu dostali všetky deti malý darček a diplom, ktorý im bude pripomínať tento nezabudnuteľný deň. Viac fotografií si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Sánkovačka

          • Ako každý rok, tak aj tento rok sme dopoludnia naplánovali milú aktivitu - sánkovačku, na ktorú sa deti počas zimy veľmi tešia. V posledných dňoch sa s nami počasie veľmi zahrávalo, ale podarilo sa nám sánkovačku zorganizovať a odmenou pre pani učiteľky bol úsmev a radosť v detských očkách. Deti sa nielen spúšťali z kopca, ale aj šantili v snehu s kamarátmi. Zažili tak veľa zábavy, smiechu a s dobrou náladou kráčali naspäť do škôlky, kde ich čakala medaila a sladká odmena. 

          • Prvá pomoc - zachráňme medvedíkov

          • Dňa 25.1. 2024 našu materskú škola navštívila pani záchranárka, ktorá oboznámila deti z triedy Šikovníčkov so základmi prvej pomoci. Predstavila im základné orgány ľudského tela, bez ktorých nemôže ľudský život fungovať a to: srdce, mozog a pľúca. Malí záchranári sa učili ako privolať prvú pomoc, aké je základné tiesňové telefónne číslo, ktorým možno privolať všetky záchranné zložky. Čo sa však deťom najviac páčilo boli mackovia, ktorým mohli zachrániť život prostredníctvom masáže srdca. Besiedka priniesla deťom skrze zážitkového učenia veľa nových poznatkov, vedomostí a radostných chvíľ, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Veríme, že tieto vedomosti budú vedieť využiť v čase kedy to bude najpotrebnejšie. ​​​​​​​

            Ak máte záujem vidieť viac fotografií, nájdete ich vo fotoalbume Šikovníčkov. :)

          • Oznam - sánkovačka

          • Milí rodičia!

            Dňa 26.1.2024 ( piatok ) chystáme pre deti sánkovačku. Chceli by sme vás preto poprosiť, aby ste im dali do škôlky vhodné oblečenie ( otepľovačky, šál, čiapku, rukavice, čižmy ), aby im nebolo zima. Lopáre na spúšťanie máme pre všetky deti. V prípade nepriaznivého počasia sa sánkovačka presunie na iný deň, ktorý vám vopred oznámime, takže je potrebné, aby deti mali pripravené oblečenie. Ďakujeme.

            Vaše pani učiteľky

          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • Milí rodičia,

            v dňoch 15.1. – 19.1.2024 sa deti z triedy Šikovníčkov zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Ski centre Janovky. Vďaka inštruktorom sa deti oboznámili so základmi lyžovania, ktoré si tak zdokonaľovali počas celého týždňa. V piatok sme tak mohli sledovať, ako každé z detí dokázalo samostatne zlyžovať lyžiarsky svah, čo bol veľký úspech. Veríme, že tento krásny zimný šport budete aj naďalej u detí rozvíjať na rodinných lyžovačkách. 

             

            Viac fotografií nájdete vo fotoalbume Šikovníčkov. 

          • Vianočná besiedka

          • Adventný čas – čas radostného očakávania narodenia Spasiteľa. Tento výnimočný čas, strávili deti z našej materskej školy nácvikom programu na Vianočné besiedky. Deň D nastal 14.12.2023, kedy deti z tried Zvedavkov a Šikovníčkov, vystúpili pred svojimi najbližšími. Trieda Zvedavkov si pripravila milý program o vianočnej pekárni, kde sa deti premenili na malých šikovných pekárov. Trieda Šikovníčkov vystúpila s krásnym príbehom o podstate Vianoc a tým je narodenie Spasiteľa. Láska, ktorá bola vložená v týchto predstaveniach nech prežiari Vaše domovy pokojom a radosťou.

          • Voňavé Vianoce...

          • Tento týždeň si v našej MŠ  pripomìname tradìcie Vianočných sviatkov. Triedy sa nám zmenili na pekáreň a my sme sa mohli zahrať na skutočných pekárov.Podľa receptu sme si zamiesili cesto na medovnìky  a  potom sme si vykrajovali sladké dobroty, ktoré nám pomohli upiecť naše pani kuchárky, ktorým veľmi pekne ďakujeme za pomoc.

          • Sv. Mikuláš

          • Dňa 06.12. 2023 sme v materskej škole privítali Svätého Mikuláša s anjelikom. Priniesli so sebou plné balíky dobrôt pre poslušné deti. Navštívil nás aj čert, ktorý upozornil deti na to, aby poslúchali. My sme si pre nich pripravili básničky, pesničky. A za to, že deti celý rok poslúchali pani učiteľky, ich sv.Mikuláš s anjelikom odmenil sladkými dobrotami. 

            ĎAKUJEME Urbáru Habovka za poskytnutie finančného príspevku na balíčky pre deti, 3Omedii za finančný príspevok na zakúpenie mikulášskeho kostýmu, CBA Habovka za poskytnutie mikulášskych sáčkov, Rodičovskej rade pri MŠ za zabezpečenie balíčkov pre deti, a deťom zo ZŠ Habovka za pomoc pri organizovaní

          • Besiedka s jaskyniarom

          • Triedu Šikovníčkov navštívil pán jaskyniar Pajerský, ktorý deťom priblížil svoje, nie tak veľmi známe povolanie. Porozprával im o tom, ako jaskyňa vzniká, kde sa nachádza a aké živočíchy v nej možno nájsť. Deti najviac ohúrilo, keď si mohli vyskúšať prilbu a so svetielkom na nej prekonávať prekázky v triede. Uvedomili si, že pohybovať sa v jaskyniach nie je vždy jednoduché. Všetci sa už teraz tešia keď dovŕšia 6 rokov a s Vami, milí rodičia, pôjdu objavovať záhady BRESTOVSKEJ JASKYNE. 

          • Navštìvili sme miestnych hasičov

          • Tento týždeň sa oboznamujeme s dopravnými prostriedkami a hovorìme si pravidlá ako sa v nich správať. Včera nám ujo policajt porozprával ako predchádzať nebezpečenstvu na cestách, ako sa správať pri jazde na bicykli, v aute. Dnes sme navštìvili miestnych hasičov, ktorì nám ukázali svoje autá. Ukázali nám, čo všetko v takom aute majù a použìvajù pri svojej práci. Aj touto cestou sa im chceme poďakovať za ich čas a ochotu, že nám umožnili ich navštìviť. 

          • Návšteva policajta spojená s výchovným koncertom

          • Dnes sme mali v našej materskej škole milú návštevu. Prišiel k nám pán policajt Mgr. Tibor Šándor, ktorý nám priniesol nielen dobrú náladu, ale aj veľa poznatkov a pravidiel ako sa slušne a hlavne bezpečne správať na ceste. Taktiež deťom názorne ukazoval rôzne situácie ako predísť nešťastiu na cestách a správne ich usmerňoval. Kedže deti krásne počúvali pána policajta, odmenil ich výchovným koncertom. Na pomoc si pozval pána učiteľa Miroslava Štefana zo ZUŠ v Habovke. Akonáhle začali hrať hudobné nástroje, tak v detských očkách zažiarila radosť a úsmev, ktorý bol prítomný po celý čas tancovania.

          • Deň materských škôl 04.11.23

          • V dnešný deň 06.11.23 sme sa v našej MŠ oboznámili s históriou vzniku prvej detskej opatrovne v Banskej Bystrici a prostredníctvom fotografie spoznali jej zakladateľku Teréziu Brunšvikovú. Ku dňu materských škôl, ktorý každoročne pripadá na 04.11. sme vytvorili plagát formou odtláčania rúk. Prostredníctvom aktivít, ktoré mali v jednotlivých triedach pripravené sa priblížili hrám a činnostiam deťom v časoch minulých. Nakoľko sme hračky v našich triedach nechali dnes na policiach a hrali sa "retro" pohybové hry, realizovali motorické činnosti, aktivity s vodou a v neposlednom rade si vyrábali domácu plastelínu z bežne dostupných surovín. Odmenou za všetky splnené aktivity im bola plastelína, ktorú si zobrali domov na tvorenie.  

          • Farebný týždeň

          • Minulý týždeň sa naša MŠ zmenila na farebnù. Každý deň sme sa venovali jednej farbe,s ktorou sa deti oboznamovali rôznymi aktivitami, hrami. Ďakujeme rodičom za spoluprácu pri upevňovanì si farieb pomocou oblečenia.

          • Zeleninový deň

          • Zeleninový deň- finančná gramotnosť

            Jeseň je už v plnom prúde a kto na jar sial teraz žne úrodu. O úrode na poliach a v záhrade sme sa s deťmi celý týždeň rozprávali. Na konci týždňa sme pripravili pre všetky triedy našej MŠ aktivity na tému Zeleninový deň spojený s finančnou gramotnosťou. V triede Slniečok deti pomenovali, ochutnávali, odšťavovali a kreatívne tvorili zo zeleniny. Trieda Zvedavkov deťom ukázala rastliny a ich plody pod lupou či mikroskopom, odtlačkom rozkrojeného zemiaku vytvorili spoločné vrece a prevážali zemiaky na fúriku podľa toho aké číslo im padlo na kocke. Trieda Šikovníčkov bola zameraná na počítanie pri programovaní digitálnej pomôcky včielky BeeBot, ďalej sa zahrali na obchod, skladali euro puzzle či hrali euro pexeso. Bol to náučný a pekný deň, z ktorého si deti odniesli veľa zážitkov a vedomostí. Utvrdili sa vtom, že zelenina je pre naše telo veľmi prospešná, pretože jej vitamíny nám nič iné nenahradí.

             

          • Divadlo Dúha

          • Dňa 9.10.2023 k nám do materskej školy zavítal mravec Gregor s kamarátmi z bábkového divadla Dúha. Porozprávali nám krásny príbeh o hľadaní domova, láske, odvahe a priateľstve.

          • Farebný týždeň v MŠ 16.10.2023-20.10.2023

          • Milé deti, rodičia. Budúci týždeň sa v našej materskej škole bude niesť v znamení farieb. Každý deň, počas celého dňa, budú všetky aktivity a hry zamerané na objavovanie jednej farby. Preto Vás chceme poprosiť o spoluprácu. V jednotlivé dni môžete oblečenie alebo doplnky- ako sú gumičky, sponky, prispôsobiť do farby dňa.  

            Pondelok ŽLTÁ

            Utorok ČERVENÁ

            Streda MODRÁ

            Štvrtok ZELENÁ

            Piatok MI(napr. jedna ponožka červená, druhá zelená, tričko žlté, tepláky modré...)

        • Vitajte na stránkach našej školy