• Farebný týždeň-zhodnotenie

          • Aký by bol svet bez farieb? Smutný, jednotvárny, pochmúrny.

            Minulý týždeň sa naša materská škola odela do farieb. Každý deň bol venovaný jednej farbe, v ktorej deti i pani učiteľky prišli oblečené. Bola radosť sa pozerať do tried, kde prevládala – žltá, červená, modrá, zelená, a na záver týždňa si každý mohol zvoliť rôznofarebné oblečenie. Šikovné detské ručičky zhotovovali výtvory v daných farbách a nástenky sa postupne zafarbovali. Všetky vzdelávacie aktivity a hrové činnosti boli zamerané na poznávanie a upevňovanie názvov farieb.

            Touto cestou ďakujeme za spoluprácu rodičom. Ďakujeme!

            Viac fotiek nájdete na web stránke pod priečinkom fotoalbum.

             

             

             

          • Šarkaniáda-zhodnotenie

          • Tak ako každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Krásne farby listnatých stromov, meniaci sa šat prírody a príprava zvierat na zimný spánok. A do tohto obdobia patrí aj púšťanie šarkanov. Dňa 20. októbra 2022 sa deti z MŠ stretli na Grúni pri cintoríne, aby spolu so svojimi rodičmi a kamarátmi prežili krásne jesenné popoludnie púšťaním pestrofarebných drakov. Vietor nebol veľmi siný, a tak sme museli šarkany trošku ponaháňať. Ale oplatilo sa a nad našimi hlavami sa vznášali šarkany rôznych farieb a veľkostí. Keď sme sa dosýta vyšantili čakala na deti aj odmena v podobe sladkej odmeny a aj medaily. Už teraz sa tešíme na budúcu Šarkaniádu 2023.

             

          • Poďakovanie starým rodičom

          • Milí starkí, chceme sa Vám poďakovať, že ste prijali dnešné pozvanie a strávili ste s nami krásne dopoludnie. Vážime si tieto chvíle a veríme, že kultúrny program, milé pohostenie a jesenné tvorenie s Vašimi vnúčatami sa Vám páčilo. Prikladáme fotky výtvorov. Viac fotiek nájdete na web stránke pod priečinkom fotoalbum.

          • O doprave trochu inak...

          • Dňa 14.10 do našej materskej školy zavítal výchovný koncert ,, NOBBO" o dopravnej výchove. Celý koncert sa niesol vo veselej nálade, kde sa ukázala šikovnosť a odvaha deti zo všetkých tried. Deti majú rady hádanky, preto im nerobilo problém odpovedať aj na dopravné hádanky. Boli skvelým publikom- potleskom a spevom doprevádzali hudobníka. 

          • Potulky Habovkou

          • Dňa 12.10. sa deti z triedy Zvedavkovia a deti z triedy Šikovníčkovia vybrali potulkami Habovkou. Spoznávali sme a obdivovali krásy jesennej prírody, okolité kopce, vrchy, polia, lúky, zmeny vplyvom zmeny ročného obdobia v našej prekrásnej obci Habovka. Počas turistickej prechádzky sme si nazbierali prírodniny, ktoré využijeme pri jesennom tvorení s našimi starkými. Už teraz sa na tvorenie tešíme. 

          • Zelovoc

          • Dnešný deň sa v našej škôlke uskutočnila milá aktivita s názvom "zelovoc". Deti sa na ňu už nedočkavo tešili. V každej triede boli pripravené rôzne kútiky, v ktorých mohli deti bližšie spoznať veľa druhov zeleniny. Z triedy slniečok sa šírila vôňa, pretože si tu deti mohli vyskúšať ako sa robí šalát z kapusty. Ďalej zeleninu ochutnávali a porovnávali ich chute a hodnotili, ktorá im chutí najviac a ktorá najmenej. Hodnotili na čo potrebujeme jesť zeleninu a nakoniec si s pomocou pani učiteliek pripravili čerstvú šťavu z cvikly a mrkvy a to bola najväčšia zábava, pretože sa smiali z ružových fúzov, ktoré mali po vypití na ústach. V triede zvedavkov sa deti zahrali na výskumníkov a pomocou lupy a mikroskopu pozorovali a skúmali štruktúru rôznych vňatí, listov a semienok. Samozrejme sa zahrali aj na pomocníkov a skúšali zbierať zemiaky a prenášali ich v kýbliku. To čo pozbierali odtlačili s farbou na vrecko. V triede šikovníčkov deti programovali cestu robotickej včielke, hrali sa námetovú hru na predavača a kupujúceho v obchode so zeleninou, za ktoré samozrejme platili peniazmi a to sa im mimoriadne páčilo. Ďalej modelovali z plastelíny a triedili zeleninu podľa pokynov pani učiteliek. Zažili sme príjemné dopoludnie a deti si určite odniesli plno zážitkov. A za splnenie úloh v triedach dostali deti do svojich tried diplom. Zároveň Vám chceme rodičia poďakovať za spoluprácu, že ste nám do škôlky doniesli aj niečo z vašej úrody. 

            Vaše pani učiteľky :)

            Ďalšie fotky nájdete v spoločnom fotoalbume...

          • Vitajte na stránkach našej školy