• ...s batôžkom cez hory.

          •  

            V krásny slnečný deň sa pani učiteľky spolu s deťmi  vybrali na exkurziu k rodine Pavčovej. Ukázali nám, ako chovajú ryby. Mali sme možnosť vidieť veľké ryby, ale i malé rybičky. Porozprávali nám, ako sa o ne starajú, aké druhy rýb majú - jesetery, pstruhy...  

            Po obhliadke sa deti občerstvili džúsom a sladkou odmenou.

            Ďalej naša cesta pokračovala okolo Kobylieho potoka, až smerom k rodine Triebeľovej. Tam mohli vidieť ovečky, kravičky a teliatko. Na záver sme si ešte dopoludnie spríjemnili aj na detskom ihrisku pod Závozom, kým po nás neprišiel vláčik.  Vláčikom sme absolvovali   cestu cez Bory, Zuberec, až k nám pred našu materskú školu. Na tváričkách detí bolo vidieť veľkú radosť z celého dňa.

             

          • Plavecký výcvik 2022

          • Po dvojročnej pauze sa nám opäť podarilo zorganizovať plavecký výcvik v Kolibe Josu. Tam sa našim predškolákom venovali pani lektorky z plaveckej školy Tulipánik. Všetky deti, ktoré sa plaveckého výcviku zúčastnili sa oboznámili zo základmi plávania a postupne sa v ňom zdokonaľovali. Odnášajú si mnoho zážitkov a sú pripravené na letné plávanie v bazéne.

          • Máj, máj, máj zelený...

          • Ďalšia pekná trádícia, ktorú vštepujeme našim škôlkarom je stavanie mája. K ľudovým zvykom a tradíciám ich nevedieme len z rozprávania, ale aj cez zážitok. V pondelok 2.5.2022 sme si máj postavili spolu s našimi deťmi. Dievčatá ho krásne vyzdobili farebnými stužkami, chlapci ho pomohli odniesť a aj postaviť a spoločne sme si zaspievali známe ľudové piesne s doprovodom akordeónu. Ku stavaniu mája patrí aj ľudová veselica, takže nechýbal ani tanec, z ktorého sa deti veľmi tešili. 

          • Vitajte na stránkach našej školy