• Erasmus+ Moderní učitelia- mobilita Turecko

          • V dňoch od 09.05. do 13.05. 2022 sme opäť vycestovali za vzdelávaním v rámci projektu ERASMUS+. Pre učiteľky našej ZŠ s MŠ to bola posledná krajina, ktorej školstvo sme mali možnosť spoznať, nakoľko v júni tento projekt so zameraním na využitie robotiky a informačno-komunikačných technológií pri práci s deťmi predškolského a mladšieho školského veku končí.

            Týždeň sme strávili v meste AYDIN. Otvorenie a odštartovanie mobility v Turecku sa uskutočnilo na štátnej škole a bolo sprevádzané príhovorom riaditeľa školy a príjemným, milým programom žiakov tried materskej a základnej školy. Veľmi milým prekvapením pre každú zúčastnenú krajinu, bolo deťmi prečítané privítanie v každom jazyku všetkých zúčastnených krajín. Navštívili sme štátne aj súkromné školy, v ktorých sme mali možnosť vidieť fungovanie školského systému, priestorové a materiálne vybavenie škôl a využitie robotov a 3D tlačiarne pri práci s deťmi. Aj my sme mali možnosť programovať moderných robotov a učili sme sa základy programovania. Ďalej sme navštívili matematické múzeum, kde sme mali možnosť všetko si vyskúšať a aktívne s pomôckami pracovať. Naša návšteva viedla aj ku starostovi mesta AYDIN, ktorý nám porozprával o financovaní škôl a oboznámil nás so školským systémom.

            Aj napriek tomu, že Turecké školstvo trpí nedostatkom finančných prostriedkov od štátu, na školách to nebolo až tak viditeľné, nakoľko so školou úzko spolupracujú rodičia detí, ktorí konajú rôzne dobrovoľnícke akcie, zbierky, aby tak finančne podporili školy, na ktorých sa vzdelávajú ich deti. 

            V Turecku sme mali možnosť navštíviť aj kultúrne a historické miesta, ako sú Pamukkale –„bavlnený hrad“, ktorý sa pýši bielymi svahovými kopcami, v ktorých sa nachádza termálna voda obohatená o vápnik.  Veľmi duchovne obohacujúcim zážitkom bola pre nás návšteva domu Panny Márie nachádzajúci sa v blízkosti mesta Efez. V tomto dome údajne žila Panna Mária po Ježišovej smrti, keď odišla s apoštolom Jánom z Izraela do súčasného Turecka. Dom tvorí kamenná stavba s jednými hlavnými dverami slúžiacimi pre vstup a druhými bočnými na vychádzanie.  Nezabudli sme sa taktiež zastaviť v starovekom gréckom meste Efez, ktoré je zapísané do Svetového dedičstva UNESCO.

            V závere týždňa sme mali všetky zúčastnené krajiny spoločnú večeru, na ktorej každá krajina predstavila svoju tradičnú kultúra tanca. My sme odprezentovali tanečnú choreografiu na ľudovú pieseň – Štyri kroky.

            Táto naša už posledná cesta nám ukázala veľa možností, ako možno vzdelávať deti s využitím robotiky a programovania a taktiež porovnať úroveň školstva. Bola to pre nás obrovská skúsenosť a inšpirácia, ako možno napredovať vo formách vzdelávania detí so zameraním sa na využitie moderných metód.     

          • ...s batôžkom cez hory.

          •  

            V krásny slnečný deň sa pani učiteľky spolu s deťmi  vybrali na exkurziu k rodine Pavčovej. Ukázali nám, ako chovajú ryby. Mali sme možnosť vidieť veľké ryby, ale i malé rybičky. Porozprávali nám, ako sa o ne starajú, aké druhy rýb majú - jesetery, pstruhy...  

            Po obhliadke sa deti občerstvili džúsom a sladkou odmenou.

            Ďalej naša cesta pokračovala okolo Kobylieho potoka, až smerom k rodine Triebeľovej. Tam mohli vidieť ovečky, kravičky a teliatko. Na záver sme si ešte dopoludnie spríjemnili aj na detskom ihrisku pod Závozom, kým po nás neprišiel vláčik.  Vláčikom sme absolvovali   cestu cez Bory, Zuberec, až k nám pred našu materskú školu. Na tváričkách detí bolo vidieť veľkú radosť z celého dňa.

             

          • Zápis do MŠ na šk.rok 2022/2023

          • Podmienky prijatia dieťaťa do materskej školy

            v školskom roku 2022/2023

            Podmienky_prijatia_2022-2023.docx


            Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijímajú deti v súlade § 59 zákona    č. 245/2008 Z. z. a v súlade vyhlášky 541/2021 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky  o materskej škole.


            Do  materskej školy sa prijímajú deti  na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní.


            Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2022 je predprimárne vzdelávanie povinné.

            (odporúčame si pozrieť viac informácii na našej stránke časť PPVhttps://mshabovka.edupage.org/?

            Povinné predprimárne vzdelávanie plní dieťa v materskej škole v obci, v ktorej má trvalý pobyt (ďalej len „spádová materská škola“), ak rodič pre dieťa nevyberie inú materskú školu. Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej materskej škole, ak ho riaditeľ tejto materskej školy prijme na predprimárne vzdelávanie.

            Od školského roku 2022/2023 bude môcť dieťa plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj formou individuálneho vzdelávania


            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:

            -    spravidla dieťa od troch do šiestich rokov veku,

            - dieťa, ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a ktoré pokračuje v plnení povinného        predprimárneho vzdelávania, je potrebné doložiť písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaný súhlas zákonného zástupcu

             je možné prijať aj dieťa so špeciálnymi výchovno–vzdelávacími potrebami (dieťa so zdravotným postihnutím - zmyslovým alebo telesným), k žiadosti je potrebné doložiť vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva  a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast,

            -    deti mladšie ako tri roky (podľa podmienok  a kapacity MŠ).


            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma: 

            - dieťa, ktoré dovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta2022, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné

            - dieťa, ktoré pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (zákonný zástupca predkladá súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast a písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie)

            - dieťa, ktoré nedovŕšilo do 31. augusta 2022 vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať o predčasné zaškolenie, pričom predloží so žiadosťou aj súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast a písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie


             V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa do materskej školy, budú uprednostnené deti, ktoré spĺňajú ostatné podmienky prijímania:

            • dieťa, ktoré k 31. augustu 2022 dovŕši tretí až piaty rok veku dieťaťa
            • dieťa, ktoré má odporúčanie od lekára/prijať zo zdravotných dôvodov
            • výnimočne možno do materskej školy prijať aj dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné  materiálne, personálne a iné podmienky (predovšetkým kapacitné podmienky)

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem žiadosti a potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. Dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa môže prijať na diagnostický pobyt dieťaťa. Riaditeľka školy rozhodne o forme pobytu prihliadaním na individuálne osobitosti dieťaťa. Po skončení diagnostického pobytu rozhodne o prijatí alebo neprijatí do materskej školy na základe výsledkov diagnostického pobytu.


            Miesto a termín podávania žiadosti

            Žiadosť o  prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa na školský rok 2022/2023 si  môžete prevziať v materskej škole alebo stiahnuť z web stránky materskej školy www.mshabovka.edupage.org https://mshabovka.edupage.org/a/ziadost-do-ms

            Na stránke školy nájdete aj viac informácii ohľadom povinného predprimárneho vzdelávania v module PPV ako aj tlačivá k pokračovaniu povinného predprimárneho vzdelávania a predčasného začlenenia dieťaťa na povinné predprimárne vzdelávanie, taktiež informácie o individuálnom vzdelávaní.https://mshabovka.edupage.org/a/povinne-predprimarne-vzdelavanie

            Vypísanú žiadosť spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa je potrebné doručiť od  1. mája 2022 do 31. mája 2022.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť:

            • osobne
            • poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy,
            • emailom (naskenovaním originálneho tlačiva, originál doručiť pri prijatí dieťaťa),
            • elektronickým podaním doručeným do elektronickej schránky materskej školy

            Riaditeľka školy vydá rozhodnutie o prijatí respektíve o neprijatí dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie do 30.júna 2022.


            Podľa § 144a školského zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

            - jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, nie je explicitne určený, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu), - jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, nie je explicitne určený, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať ) alebo

             - vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje nie je explicitne určený, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením podľa (viď príloha).

            Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľovi školy (viď príloha).

          • Plavecký výcvik 2022

          • Po dvojročnej pauze sa nám opäť podarilo zorganizovať plavecký výcvik v Kolibe Josu. Tam sa našim predškolákom venovali pani lektorky z plaveckej školy Tulipánik. Všetky deti, ktoré sa plaveckého výcviku zúčastnili sa oboznámili zo základmi plávania a postupne sa v ňom zdokonaľovali. Odnášajú si mnoho zážitkov a sú pripravené na letné plávanie v bazéne.

          • Máj, máj, máj zelený...

          • Ďalšia pekná trádícia, ktorú vštepujeme našim škôlkarom je stavanie mája. K ľudovým zvykom a tradíciám ich nevedieme len z rozprávania, ale aj cez zážitok. V pondelok 2.5.2022 sme si máj postavili spolu s našimi deťmi. Dievčatá ho krásne vyzdobili farebnými stužkami, chlapci ho pomohli odniesť a aj postaviť a spoločne sme si zaspievali známe ľudové piesne s doprovodom akordeónu. Ku stavaniu mája patrí aj ľudová veselica, takže nechýbal ani tanec, z ktorého sa deti veľmi tešili. 

          • Úspešní v grantovom projekte Nadácie Volkswagen Slovakia

          • Naša materská škola sa zapojila do výzvy o grant na podporu projektu v rámci grantového programu Projekty zamestnancov prostredníctvom Nadácie Volkswagen Slovakia. A boli sme úspešní, z čoho máme nesmiernu radosť. Ďakujeme pánovi Jurajovi Knaperkovi, ktorý sa v projekte angažuje. 

            Získali sme grand vo výške 2500e na realizáciu projektu pod názvom "Cestou, necestou" zameraného na podporu vzdelávania a dopravnej výchovy. Za poskytnutý grant chceme využiť časť asfaltového podkladu pred školou na dovybudovanie malého dopravného ihriska.

            Za príspevok sa nakúpia detské dopravné prostriedky, bezpečnostné prvky a rekvizity, zostavy dopravného ihriska, detské prilby.  Chceme poskytnúť deťom možnosť pravidelného a bezpečného pohybu na rôznych druhoch dopravných prostriedkov a umožniť im tak rozvíjať špeciálne pohybové zručnosti, nielen počas realizácie projektu, ale i počas výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ. Propagačným materiálom upozorňovať na prevenciu bezpečnosti na cestách.

            Chceme hlavne zvýšiť u detí povedomie o bezpečnosti na cestách praktickým využívaním detského dopravného ihriska. Naučiť deti, aby jazdili na bezpečne zodpovedných a technicky správne funkčných dopravných prostriedkoch s ochrannou prilbou a reflexnou vestou. A aby sa naučili pravidlá cestnej premávky.

          • Environmentálne aktivity v našej MŠ

          • Niekoľko uplynulých dní, bolo našim cieľom u detí rozvíjať prostredníctvom rôznych environmentálnych aktivít pozitívny vzťah k prírode, pociťovať radosť z okolitej prírody, ktorú máme na dosah a uvedomiť si význam a hodnotu zdravého životného prostredia. 

            Pripravili sme si pre deti hravé a zážitkové aktivity. Prvou aktivitou, ktorú deti absolvovali bolo na deň sviatku ZEME, ktorému už viac ako 50 rokov patrí dátum 22.04. V tento deň sme sa spoločne vybrali do okolitej prírody a zbierali odpadky. 

            Ďalšou aktivitou, ktorá si vyžadovala spoluprácu rodičov, bolo zapojenie sa do víkendovej výzvy za čistejšou prírodou. Chceme sa Vám rodičia, veľmi pekne poďakovať za splnenie výzvy, ktorá neostala odmietnutá a vašim vzorom pomáhate budovať u detí úctu k prírode a významu krás prírody. Z tejto aktivity máme nesmiernu radosť a dokázali sme spoločne, že aj "malé rúčky, dokážu veľké veci". Nech je nám všetkým odmenou krásna a čistá okolitá príroda. Fotografie, ktoré ste nám poslali si môžete pozrieť vo fotoalbume - Malí ochranári. 

            V prípade, že sa ešte s deťmi vyberiete zbierať odpadky, neváhajte a fotky nám pošlite.

                                                                                                                                                                              Ďakujeme 

            Poslednou aktivitou bolo tvorenie dvoch planét. Jednej smutnej, vytvorenej z odpadu, ktorý sa nám spoločne podaril vyzbierať na Deň Zeme a druhej veselej, ktorú sme vytvorili z prírodnín, ktoré sme našli v areáli materskej školy. Po vytvorení planét sme si uvedomovali význam ochrany prírody a viedli s deťmi rozhovor na tému zdravá a chorá planéta. 

             

          • Ľudové zvyky a tradície v predškolskej triede

          • Veľká noc predstavuje nielen množstvo tradícií a zvykov, ale i veľa zábavy, osláv a prvé jarné dni. Pre deti sú tieto sviatky vzácne podobne ako Vianoce. Tešia sa na ne, pretože sú výnimočné, pestré a veselé, plné zaujímavých činností. A to práve vďaka tradíciám a rôznym veľkonočným zvykom. Veď ktorému dieťaťu by sa nepáčili maľované vajíčka, kuriatka, zajačiky, vyfarbovanie a zdobenie, či šibanie a oblievanie? Aj v predškolskej triede sa deti podieľali na veľkonočných prípravách a takýmto spôsobom sa im odovzdávali zvyky našich predkov. Deti privítali uja školníka, ktorý im ochotne a rád ukázal ako sa pletie korbáč, vysvetlil im postup a oboznámil ich ako sa jednotlivé časti korbáča pomenúvajú. Taktiež si vyskúšali rôzne techniky zdobenia vajíčok a chlapci vyšibali dievčatá, ktoré im potom za to uviazali stužku na ich korbáč. Deti si užili veľkonočné zvyky a veríme, že to čo zažili si ponesú v srdiečkach po celý život.

          • Erasmus+ Moderní učitelia - mobilita Španielsko


          • Materská škola Habovka je zapojená do medzinárodného projektu Erasmus + Moderní učitelia aj spolu s ďalšími piatimi krajinami (Rumunsko, Estónsko, Španielsko, Grécko, Turecko). Vďaka tomuto projektu môžeme spoznať školstvo v iných krajinách. Tie nás motivujú a prinášajú nám nové nápady na zefektívnenie našej materskej školy.

            Tentokrát sme navštívili Španielsko, kde sme sa v prvý deň oboznámili s prístrojmi, ktoré vytvárajú 3D nápisy podľa naprogramovaných vzorov. Samé sme si to vyskúšali a zistili, že to nie je také jednoduché. Taktiež sme mali stretnutie so starostom mesta, v ktorom sme sa nachádzali, ten nás srdečne privítal.

            Druhý deň sme navštívili jednotlivé materské školy v okolí. Spoznali sme mnoho priateľských, radostných a otvorených detí. Videli sme didaktické pomôcky, ktoré v materskej škole používajú. Taktiež sme boli milo prekvapené zo stretnutia s rodičmi detí, ktorí nás prišli pozdraviť. Pani učiteľky s rodičmi veľmi dobre vychádzajú a spolupracujú s nimi. Zo Španielskych materských škôl sme si odniesli mnoho nápadov na spestrenie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej materskej škole.

            Počas tretieho dňa sme navštívili najznámejšie pútnické miesto Santiago de Compostela a spoznali jeho históriu. V miestnej katedrále sú podľa tradície uložené ostatky svätého Jakuba, Kristovho učeníka. Ten bol údajne pochovaný v Santiagu, ktoré následne padlo do rúk Maurom. V Roku 814 sa údajne zjavili hviezdy, ktoré ukázali cestu k stratenému hrobu a 25. júla boli ostatky nájdené. Na mieste Jakubovho hrobu bol postavený kostol, ktorý sa stal pútnickým miestom.

            Vo štvrtok každá z krajín odprezentovala svoju materskú školu a aktivity, ktoré s deťmi počas dňa vykonávajú a tak sme sa navzájom inšpirovali. Navštívili sme aj inšpektorát vzdelávania, na ktorom nás vrelo privítali a o našej návšteve písali v miestnej publicistike.Trenor recibe a los docentes participantes en «Modern Teacher» (lavozdegalicia.es)

            Posledný deň sme navštívili školu pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a oboznámili sa s ich aktivitami a vyučovacím štýlom. Stretli sme tam veľa úprimných vďačných ľudí, ktorí nám vyčarili úsmev na tvári.

            Keďže tento projekt nesie názov – MODERNÍ UČITELIA, podstatou je teda prínos nových edukačných technológií do výchovno-vzdelávacieho procesu. Vďaka Európskym fondom, ktoré financujú tento projekt sme nakúpili nové didaktické a robotické pomôcky pre naše deti, vďaka ktorým sa bude rozvíjať ich pamäť myslenie, predstavivosť, orientácia v priestore a mnoho ďalších kognitívnych procesov.

          • Morena Morena kde si prebývala...

          • Neodmysliteľnou súčasťou s príchodom ročného obdobia jar, je aj zvyk vynášania Moreny - symbolu zimy. Tento zvyk je súčasťou ľudovej kultúry aj u nás v materskej škole, preto sme sa aj my s deťmi tešili na túto aktivitu. Deti sa oboznamujú o rôznych ľudových tradíciách. S pomocou pani učiteliek si ju deti zhotovili z materiálu, ktorý je ekologický pre naše životné prostredie. Spievali piesne, ktoré sú s tým spojené a veľmi sa im to páčilo. Dnes v dopoludňajších hodinách sme Morenu vyniesli, zapálili a hodili do potoka Studená a rozlúčili sme sa tak definitívne so zimou. Deti sa radovali a odniesli si pekný zážitok.

          • Meeting (hovor) s kamarátmi zo ŠPANIELSKA

          • V rámci projektu Erasmus+ (moderní učitelia) sme sa dnes spojili prostredníctvom programu Zoom s našimi kamarátmi zo Španielska. Zaspievali sme im slovenské ľudové piesne a zároveň sme si vypočuli to, čo si pripravili oni pre nás. Veľmi sme sa potešili tomu, že sme videli deti z inej krajiny.

          • MAREC – MESIAC KNÍH

          •    Počas celého mesiaca marec sme sa snažili priblížiť deťom to, aké sú knihy pre nás dôležité a netreba na ne zabúdať. Práve KNIHA je nástrojom, ktorý zapaľuje predstavivosť. Prostredníctvom nich sa zdokonaľuje slovná zásoba detí, rozvíja sa pamäť a myslenie.

                Navštívili sme knižnicu, v ktorej si deti mohli vybrať knihy podľa vlastného výberu. Tie si prelistovali  a vypočuli si peknú rozprávku a tak sa dostali do sveta rozprávok.

                 Ako sme povzbudili škôlkarov k čítaniu kníh, povzbudzujeme aj vás milí rodičia, aby ste si našli čas a prečítali si denne spolu aspoň jednu rozprávku. Vaše dieťa veľmi ocení to, že s vami strávi spoločný čas a zároveň bude vedené k čítaniu aj do nasledujúcich rokov jeho života.

             

            “Kto sa chce stať vzdelaným, musí nad zlato vážiť si knihy.”

            ― Ján Amos Komenský

            “Miestnosť bez kníh je ako telo bez duše.”

            ― Marcus Tullius Cicero

          • Eko-divadielko

          • Dnes v dopoludňajších hodinách k nám prijalo pozvanie divadielko, zamerané na budovanie pozitívneho vzťahu detí k recyklácií a separácií. Celým divadielkom sprevádzal deti Malý Princ, ktorý navštevoval planéty a na svojich cestách spoznával nových kamarátov. Hravou a veľmi zábavnou formou deťom vysvetlil čo je recyklácia a ako sa starať o našu planétu. Deti si z predstavenia odniesli diplom a veľa úsmevných a veselých zážitkov. 

          • _

          •        

            Zápis do 1. ročníka ZŠ s MŠ v Habovke sa uskutoční 13.04.2022 v čase od 11:00 do 13:00 hod.

             

            K zápisu je potrebné priniesť:

            -kópiu rodného listu dieťaťa,

            -vytlačenú a podpísanú elektronickú prihlášku oboma zákonnými zástupcami dieťaťa,

            -občiansky preukaz.

             

            Od 1.04.2022 do 12.04.2022 vyplníte elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na stránke školy: www.zsmshabovka.edupage.org

             

              

          • Návšteva 1. triedy v ZŠ

          • Dňa 16.03.2022 sa trieda Šikovníčkov vybrala do ZŠ, aby navštívili svojich kamarátov v 1. ročníku.  Deti navštívili prvákov počas vyučovacej hodiny, oboznámili sa s predmetmi v prvej triede, so školským prostredím a prácou na vyučovaní. Vyskúšali si byť prvákmi aspoň na malú chvíľku. Prváci im s radosťou ukázali, čo všetko sa už naučili, ako krásne vedia čítať, písať, počítať a aj im pekne zaspievali.

            Škôlkári sa už teraz tešia ako opäť navštívia školu pri zápise do 1. triedy.


        • Vitajte na stránkach našej školy