• Beseda s lesníkom

          • Vo februári triedu Šikovníčkov navštívil lesník Ing. Veselý, ktorý deťom urobil zaujímavú prednášku o tom, ako sa starať o vtáčiky v zime, aké zvieratá môžeme nájsť v našich lesoch. Ukázal im srsť líšky, kuny, či lasice a rôzne iné poklady, ktoré pochádzajú práve z lesa. Týmto zážitkovým učením deti nadobudli nové vedomosti, ktoré v živote istotne využijú a za to pánovi lesníkovi veľmi ďakujeme. 

          • Veselé vrecúško

          • Milí rodičia!

            Blíži sa nám mesiac marec, ktorý je známy ako mesiac kníh. V našej materskej škole máme každý rok aktivitu s názvom "Veselé vrecúško", ktorú už deti veľmi dobre poznajú a vždy sa na ňu tešia. A kedže sa nám blížia jarné prázdniny, chceli by sme vás milí rodičia týmto spôsobom poprosiť o spoluprácu. Chceme vás poprosiť, aby ste si s vašim dieťaťom prečítali krátky príbeh, rozprávku, ktorú následne nakreslí na papier A4. Zároveň vás žiadame, aby dieťa kreslilo samo, nezasahujte mu do kresby. My sa budeme tešiť, keď nám ju po prázdninách donesie do škôlky a ukáže nielen pani učiteľkám, ale aj ďalším kamarátom, prípadne aj porozpráva o príbehu, ktorý nakreslilo. Na záver si kresby spoločne vyhodnotíme a deti odmeníme. Bližšie informácie vám k tejto aktivite poskytnú vaše pani učiteľky jednotlivo v triedach. Ďakujeme

            Vaše pani učiteľky

          • Kŕmidlá a búdky pre vtáčiky.

          • V jedno krásne piatkové dopoludnie sme strávili tvorením s našimi rodičmi, starými rodičmi. Spoločne sme vyrábali búdky, kŕmidlá pre vtáčiky. Použili sme rôzny materiál na tvorenie. Najviac nás potešilo, že sme si vyskúšali používanie kladiva, skrutkovača. Podarilo sa nám vyrobiť naozaj veľmi krásne výrobky z dreva, kartónu a z ďalšieho materiálu. Okrem tvorenia nás potešil aj čas strávený s našimi kamarátmi a rodinou, a preto sa Vám chceme poďakovať milí rodičia, starí rodičia, že ste prijali naše pozvanie a prišli k nám užitočne stráviť čas so svojimi deťmi, vnúčatami. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné tvorenie. 

            Viac foto nájdete vo fotoalbumoch jednotlivých tried.

          • Vnímajkovia navštívili predškolákov

          • V pondelok do našej materskej školy k predškolákom zavítala návšteva, ktorá so sebou priniesla zvláštny kufrík. Deti boli nedočkavé a chceli sa veľmi rýchlo dozvedieť, čo sa v tom veľkom kufri skrýva. Porozprávali sme sa s nimi o ľuďoch, ktorí žijú medzi nami a sú niečim výnimoční. Deti s nimi viedli rozhovor, pýtali sa na rôzne otázky až sa postupne dostali ku kufríku, v ktorom boli hračky - Vnímajkovia. Sú to špeciálne pletené hračky, ktoré deťom pomáhajú vnímať odlišnosti ľudí ako napríklad nevidiaci, iná farba pleti, telesne znevýhodnení a iné, prinášajú hodnotu a zároveň vzdelávajú. Deti si vyskúšali hry s bábikou, ktorá sa volá Tmejka - nevidiace dievča a vyskúšali si tak svet nevidiaceho človeka pri modelovaní z plastelíny, kde mali zaviazané oči. Ďalej pokračovali hrou, pri ktorej nevideli a museli sa dostať do cieľa, spievali piesne, tancovali a vymaľovávali omaľovánky. Bola to zaujímavá otvorená hodina, z ktorej boli deti veľmi nadšené. Prostredníctvom hry s Vnímajkami sa u detí buduje vnímavosť, ale aj odstraňovanie predsudkov.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Milí rodičia, už druhý rok sa nám podarilo zorganizovať lyžiarsky výcvik v Ski centre Janovky pre predškolákov. Počas dní 6.2. – 10.2. 2023 sme vaše deti zverili do rúk inštruktorov, ktorí sa postarali o to, aby sa naučili základom lyžovania. Všetkým sa to podarilo, z čoho sa tešíme.

            Chceme sa poďakovať všetkým rodičom, ktorí ochotne prišli pomôcť na vlek či už pri prezúvaní, presúvaní sa, alebo pri samotnom lyžovaní detí. Ďakujeme aj inštruktorom, ktorí dali všetko do toho, aby sa každé dieťa naučilo lyžovať. A v neposlednom rade ďakujeme aj našim pani kuchárkam, ktoré nám s láskou pripravili desiatu a obed v čase, ktorý nám vyhovoval. Vďaka nášmu spoločnému úsiliu deti prežili nezabudnuteľné chvíle, na ktoré budú ešte dlho spomínať.

            Viac fotografií najdete vo fotoalbume. 

          • KARNEVAL

          • Na karnevale nám dnes veselo bolo, tancovalo sa a zabávalo. Trieda sa na rozprávkovú krajinu premenila a v nej spolu si nažívali  rozprávkové bytosti, ktoré sa v tanci stretli. Zvieratká či lesníci, poľovníci aj pilčíci. Víly a princezné, hrdinovia, bojovníci a dokonca aj dopravné prostriedky. Chceme sa Vám rodičia poďakovať, za kreativitu pri výbere a tvorbe originálnych masiek. Deti si dnešný deň užili a my spoločne s nimi. Viac fotiek si nájdete vo fotoalbume.

            Vaše pani učiteľky

             

          • Spúšťanie sa na klzákoch

          • Pani Zima nám dopriala poriadnu snehovú nádielku, z ktorej majú najväčšiu radosť najmä deti. Preto sme sa  rozhodli to naplno využiť. Zobrali sme si klzáky, vyšli na kopec a kĺzanie sa mohlo začať. Táto akcia bola plná smiechu, zábavy a každé dieťa si z nej odnáša príjemné spomienky.

            Viac fotografií šťastných detičiek nájdete vo fotoalbume. 

          • Vitajte na stránkach našej školy