• Besiedka s jaskyniarom

          • Triedu Šikovníčkov navštívil pán jaskyniar Pajerský, ktorý deťom priblížil svoje, nie tak veľmi známe povolanie. Porozprával im o tom, ako jaskyňa vzniká, kde sa nachádza a aké živočíchy v nej možno nájsť. Deti najviac ohúrilo, keď si mohli vyskúšať prilbu a so svetielkom na nej prekonávať prekázky v triede. Uvedomili si, že pohybovať sa v jaskyniach nie je vždy jednoduché. Všetci sa už teraz tešia keď dovŕšia 6 rokov a s Vami, milí rodičia, pôjdu objavovať záhady BRESTOVSKEJ JASKYNE. 

          • Navštìvili sme miestnych hasičov

          • Tento týždeň sa oboznamujeme s dopravnými prostriedkami a hovorìme si pravidlá ako sa v nich správať. Včera nám ujo policajt porozprával ako predchádzať nebezpečenstvu na cestách, ako sa správať pri jazde na bicykli, v aute. Dnes sme navštìvili miestnych hasičov, ktorì nám ukázali svoje autá. Ukázali nám, čo všetko v takom aute majù a použìvajù pri svojej práci. Aj touto cestou sa im chceme poďakovať za ich čas a ochotu, že nám umožnili ich navštìviť. 

          • Návšteva policajta spojená s výchovným koncertom

          • Dnes sme mali v našej materskej škole milú návštevu. Prišiel k nám pán policajt Mgr. Tibor Šándor, ktorý nám priniesol nielen dobrú náladu, ale aj veľa poznatkov a pravidiel ako sa slušne a hlavne bezpečne správať na ceste. Taktiež deťom názorne ukazoval rôzne situácie ako predísť nešťastiu na cestách a správne ich usmerňoval. Kedže deti krásne počúvali pána policajta, odmenil ich výchovným koncertom. Na pomoc si pozval pána učiteľa Miroslava Štefana zo ZUŠ v Habovke. Akonáhle začali hrať hudobné nástroje, tak v detských očkách zažiarila radosť a úsmev, ktorý bol prítomný po celý čas tancovania.

          • Deň materských škôl 04.11.23

          • V dnešný deň 06.11.23 sme sa v našej MŠ oboznámili s históriou vzniku prvej detskej opatrovne v Banskej Bystrici a prostredníctvom fotografie spoznali jej zakladateľku Teréziu Brunšvikovú. Ku dňu materských škôl, ktorý každoročne pripadá na 04.11. sme vytvorili plagát formou odtláčania rúk. Prostredníctvom aktivít, ktoré mali v jednotlivých triedach pripravené sa priblížili hrám a činnostiam deťom v časoch minulých. Nakoľko sme hračky v našich triedach nechali dnes na policiach a hrali sa "retro" pohybové hry, realizovali motorické činnosti, aktivity s vodou a v neposlednom rade si vyrábali domácu plastelínu z bežne dostupných surovín. Odmenou za všetky splnené aktivity im bola plastelína, ktorú si zobrali domov na tvorenie.  

          • Vitajte na stránkach našej školy